Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'wniosek' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 10 wyników

  1. Witam! Właśnie uzupełniam wniosek o wizę i mam wątpliwości co do niektórych pól dlatego chciałem poprosić o pomoc 1. Moje nazwisko zawiera literkę "ś", rozumiem że w takiej sytuacji powinienem wpisać w polu Surname bez polskich znaków, a dopiero w polu Full Name In Native Alphabet z polskimi znakami? 2. Czy nazwy miast (np. urodzenia) i województw (wydania paszportu) należy wpisywać po angielsku? Np. zamiast podkarpackie to subcarpathian itd? 3. Mieszkam w małej miejscowości gdzie adres wygląda tak (przykład) Janów 40, 30-753 Kornelów. Czy w adresie powinienem wpisać jako Street Address Janów 40, a w City Kornelów? Moje wątpliwości wynikają z tego, że jeśli wpiszę do City Janów to mój adres pewnie będzie wyglądał tak 30-753 Janów, a nie ma takiego bo nie ma u mnie w miejscowości poczty. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc
  2. Cześć, Mam pytanie, gdyż chciałbym się ubiegać o wizę turystyczną, aby odwiedzić brata i nie jestem pewien co do wniosku. Sprawa wygląda następująco : jako dzieciak/nastolatek posiadałem zieloną kartę, jak cała moja rodzina, ojciec był w stanach kilka lat, natomiast status rezydenta wygasł ok 11 lat temu, gdyż ostatni raz byłem w stanach właśnie w 2011 roku i od tamtego momentu nie przekraczałem granicy USA ani nie ubiegałem się o status powracającego rezydenta- aczkolwiek widnieje w ich systemach. Wypełniam teraz wniosek wizowy i jest tam pytanie: Q: Have you ever been arrested or convicted for any offense or crime, even though subject of a pardon, amnesty, or other similar action? No i tu jest problem: ponad 4 lata temu jako gówniarz będący na studiach zostałem skazany na prace społeczne za małą kradzież (głupota gówniarza ), prace społeczne zostały oczywiście odrobione, nigdy więcej nic takiego nie wydarzyło się (i nie wydarzy), i teraz, gdy pobrałem zaświadczenie o niekaralności, w rejestrze karnym widnieje już jako "Niekarany". I teraz nie wiem czy na wniosku zaznaczać TAK i tłumaczyć wszystko, czy NIE, bo w rejestrze już zostało to skasowane ( byłem informowany, że po pewnym czasie papiery będą czyste)? Będe wdzięczny za odpowiedź !
  3. Witam, mam takie pytanie odnośnie adresu. W umowie o pracę mam podany adres siedziby, natomiast miejsce pracy znajduje się w tym samym mieście tylko że na innej ulicy. Który adres powinienem wpisać?
  4. Dzien Dobry, Chciałbym się ubiegać o wizę turystyczną i postępuję zgodnie z krokami podanymi na tej stronie: http://ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-visaapply.asp według których najpierw należy dokonać opłaty wizowej, a następnie wypełniać wniosek. Tutaj natomiast http://ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-paymentinfo.asp w części: 'jak dokonać opłaty' widnieje, że najpierw powinnam założyć konto na stronie, wypełnić wszystkie dane, a po ich uzupełnieniu pojawi się informacja o tym jak dokonać przelwu. Problem w tym, że aby uzupełnić dane, muszę podać Numer potwierdzenia DS160, a w instrukcji podanej tutaj http://ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-visaapply.asp najpierw dokonujemy opłaty, a później wypełniamy wniosek, więc nie mam tego numeru potwierdzenia. Czy mógłby mi ktoś z Was napisać jak to powinno w końcu wyglądać , bo już się pogubiłam -najpierw zakładamy konto, później otrzymujemy dane do przelewu, później uzupełniamy DS160, czy na odwrót? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam
  5. dobiegają końca rozmowy dv 2017 (jeszcze wrzesień). czy są na forum osoby, które zostały wylosowane, a później odrzucone, np podczas rozmowy, albo w ogóle nie dostały zaproszenia na rozmowę. czy możecie się podzielić swoimi błędami, przypadkami? dzięki !
  6. Witam! Jestem w trakcie wypełniania wniosku DS-160 i chciałabym się upewnić czy dobrze rozumiem W "Personal Information 1" w miejscu Surnames, Given Names, City, State - wpisuję nazwy bez Polskich znaków? Tak samo w "Address and Phone Information" w miejscu "Street Address" wpisuję swój adres bez Polskich znaków? Wyjątkiem stanowi "Full Name In Native Alphabet"? Zgadza się? Pozdrawiam
  7. Witam. Chciałabym ubiegac się o wizę do USA. Skończyłam studia w zeszłym roku, jednak w tym roku mam obronę pracy i chciałabym zrobić sobie prezent w postaci krótkiej wycieczki (maks 2 tygodnie). W Polsce nie jestem nigdzie zatrudniona ( i nigdy nie byłam) Mój przyjaciel, Amerykanin zaoferował mi pomoc, w postaci sfinansowania biletu w jedną stronę. Miałabym również zatrzymać się u niego przez ten okres czasu. Jest to forma rewanżu, ponieważ pod koniec roku planuje on przyjechać do Polski na studia i nie ukrywa, że będzie oczekiwał mojej pomocy w Polsce Zastanawiam się czy we wniosku wizowym wpisanie go jako osoby "sponsorującej" nie będzie problemem? Wiem, że urzędnicy w konsulacie mogą pomyśleć, że chcę wyemigrować do USA na stałe, wiem że nie wszyscy patrzą pozytywnie na przyjaźnie damsko-męskie (mój przyjaciel jest kawalerem, natomiast ja mam narzeczonego i mieszkanie w Polsce). Bilet w drugą stonę opłacę z pomocą taty, na swoim koncie mam również trochę oszczędności. Czy jest sens wpisywać we wniosku wizowym nazwisko mojego przyjaciela jako osoby sponsorującej moją podróż? Przygotowywać formularz I-134? Może jako osobę sponsorującą mój wyjazd wpisać ojca, który pracuje przez większość roku za granicą? Czy lepiej wpisać cel podróży po prostu jako "samodzielny" wyjazd turystyczny? Czytałam jednak o przypadkach, w których urzędnicy nie przyznali wizy w takiej sytuacji ponieważ osoba "nie ma stałej pracy więc skąd niby ma mieć środki finansowe na taką wycieczkę" ?
  8. Czy ktokolwiek wypelnial fee waiver przy wniosku o obywatelstwo? https://www.uscis.gov/i-912p Jestem studentka na pelny etat, zyje z oszczednosci i programu CTB (California Training Benefits). $700 to nie wygorowana kwota za obywatelstwo, ale jesli moge nie placic, to wolalabym nie, oczywiscie... Jakies porady?
  9. Dzień dobry, jestem tu nowa i bardzo proszę Was o pomoc! Jestem żoną obywatela USA, w Stanach w toku jest mój proces imigracyjny (I-130, green card) i nieimigracyjny (wiza małżeńska K3). W związku z tym, że sprawy imigracyjne trwają dłużej niż zakładaliśmy, a mój mąż nie może już odbywać podróży do Polski ze względu na nową pracę, zdecydowaliśmy się, że będę ubiegać się o wizę turystyczną, tak żebym to ja mogła odwiedzać męża i resztę rodziny w Stanach. Wiem, że szanse na przyznanie mi wizy turystycznej są małe ze względu na trwający proces imigracyjny, ale mimo to postanowiliśmy spróbować. I tutaj pojawił się problem - przy wypełnianiu DS160 w punkcie puropse of travel zaznaczyłam Spouse of US Citizen (K3), zamiast Tourist (B2). Nie pytajcie, dlaczego - sama nie wiem jak mogłam popełnić tak fatalny błąd wypełniając wniosek Jestem strasznie na siebie zła. Oczywiście zorientowałam się dopiero, gdy umówiona została już rozmowa z konsulem. W Krakowie, za tydzień. Co teraz? Dzwoniłam do firmy zewnętrznej, która zajmuje się umawianiem rozmów i powiedzieli mi, że na miejscu przy weryfikacji wniosku będzie można go skorygować. Co myślicie? Czy rzeczywiście będzie taka możliwość, czy powinnam wypełnić nowy wniosek wprowadzając właściwy cel podróży i wziąć go ze sobą? Dziękuje wszystkim za pomoc! Patrycja
  10. Witam, mam taki problem. Dziś będę wypełniać wniosek DS 160, i zastanawiam się nad paroma rzeczami a mianowicie, Czy DS 160 mogę wypełnić jako pierwszą procedurę czy muszę najpierw opłacić?, niby na stronie jest, ze jako 1 czynność powinniśmy wykonać opłatę jak wszedlem na stronę umaawiania spotkania to wyskoczylo mi w rubryce " numer nadania wniosku DS 160" czyli chcac nie chcac rozumiem to tak, że najpierw wykonujemy czynność wypełnienia wniosku, a poźniej opłaty i umówienia spotkania, Każde info miło widziane, z góry dziękuje i przepraszam, za słaba składność : , mam nadzieje, że zrozumiecie mile widziane odp również na gg :6796562
×