Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'wykształcenie' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 3 wyniki

  1. Witam, mam na imię Marcin. I chciałbym dowiedzieć się, czy z takim wykształceniem jak moim można starować do loterii wizowej?. Ale od początku.Po gimnazjum poszedłem do zawodówki, ale zawodówka okazała się niewypałem (chodzi o zawód), a na zmianę innego kierunku było za późno, więc zostało mi tylko „liceum ogólnokształcące dla dorosłych”. Po ukończeniu 3-letniego liceum dla dorosłych otrzymałem wykształcenie średnie (bez matury). Po szperaniu na waszym forum znalazłem oto taki wątek i kolega miał/ma podobny problem, ale nie wyjaśnił nic, jak sprawa się skończyła i teraz nie wiem, czy mogę starować do loterii, czy nie mogę z moim wykształceniem. Dodam tylko, że jak moje wykształcenie nie przejdzie to mam jeszcze prawo jazdy c+e z 3-letnim doświadczenie w prowadzeniu.
  2. Czy wykształcenie ma wpływ na przyznanie wizy narzeczeńskiej?
  3. Czy to prawda, że zeby starać się o zieloną kartę do USA wymagane jest:"Wymagane jest co najmniej wyksztalcenie srednie badz jego ekwiwalent ( 12 lat w sumie nauki w szkole podstawowej i sredniej ) badz 2 lata doswiadczenia zawodowego w okresie ostatnich pieciu lat na stanowisku gdzie wymagane jest minimum 2 lata szkolenia badz doswiadczenia ( doswiadczenie to musi byc udokumentowane w momencie rozmowy z konsulem o przyznanie green card ),, ?
×