Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'zielona' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Kalendarze

  • Kalendarz społeczności

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 4 wyniki

  1. Witam, W niedalekim czasie kończę pisać pracę magisterską i zostanę magistrem inż. Inżynierii Środowiska Od dawna marzyłem o wyjeździe do USA, najbardziej z powodów ekonomicznych oczywiście. Byłem w NYC 4 razy w ciągu życia , posiadam wizę turystyczną jeszcze do 2020 roku. Jednak bardziej ciągnie mnie do L.A ze względu na pogodę oraz większe zarobki. I tutaj moje pytanie, czy jestem w stanie w jakiś sposób otrzymać zieloną kartę, jeśli moja ciocia jest obywatelem, a babcia już ma zieloną kartę? Pozdrawiam
  2. Czesc, bardzo prosze o pomoc dotycząca green card. Z góry dziekuje za odpowiedzi! A wiec, wyszłam za mąż za obywatela US i składam podanie o green card do USCIS, przyjechałam do USA na wizie turystycznej ktora zmieniłam na wizę studencka. Będąc studentka poznałam mojego męża, wzięliśmy ślub i składam dokumenty. Moje pytanie brzmi czy musze nadal uczestrzac do szkoły czy moge z niej zrezygnować i czekać na interview w USCIS. Chodzi mi bardziej o to czy musze trzymać status studenta czy nie jest to potrzebne i moge spokojnie zrezygnować ze szkoły i nie tracić na to czasu i pieniędzy. Słyszałam ze musiałabym utrzymywać status gdyby moj mąż był na zielonej karcie ale jesli jest obywatelem nie jest to konieczne. Prosze o rzetelne informacje na ten temat bo jestem bardzo rozdarta co zrobic i nie chce ponosić za to konsekwencji. Dziekuje za pomoc!
  3. Witam. Minelo 3 miesiace od mojego przylotu do USA, przyznano mi SS numer ale niestety nadal czekam na Zielona karte (z loterii wizowej) Oplata imigracyjna zostala uiszczona z dniem wylotu. Co dalej robic? Ktos mial podobna sytuacje?
  4. Cześć wszystkim. Zacznę od tego, że mam 17 lat i co raz częściej myślę nad wyjazdem do stanów na stałe Byłem już tam i naprawdę podoba mi się tam wszystko:) W USA mam bardzo ale to naprawdę bardzo dużo rodziny. Ostatnio odwiedził mnie mój krewny, który służył w armii USA przez 4 lata. Namawiał mnie żebym wstąpił tam jak skończę szkołę. Mówi, że jego kolega z jednostki był polakiem i wstąpił do armii żeby dostać prawo do pobytu. Wspominał także o dużych zarobkach i przywilejach. Naprawdę chciałbym tam mieszkać to jest moje marzenie jak chyba większości ludzi na tym forum. Moje pytanie brzmi. Czy takie wstąpienie do armii w zamian za prawo do pracy i pobytu w stanach jest dalej możliwe? Powiedział, że może mi to załatwić i decyzja należy tylko do mnie. Oczywiście teraz skupiam się najbardziej na nauce bo to jest mój priorytet. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
×