Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'zmiana statusu' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukuj po tagach

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukuj po autorze

Typ zawartości


Forum

  • USA - Forum ogólne
    • Forum ogólne USA
    • Tematy związane z poszczególnymi stanami
    • Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności
    • Bilety lotnicze / Kto leci do...
    • Luźne rozmowy
  • USA - wizy imigracyjne
    • Emigracja (Forum ogólne)
    • Zielona karta (loteria wizowa)
    • Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)
    • Wiza narzeczeńska K-1
  • USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)
    • Program Work&Travel USA (wiza J-1)
    • Program Internship USA (wiza J-1)
    • Programy typu Camp USA (wiza J-1)
    • Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)
  • USA - pozostałe wizy nieimigracyjne
    • Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)
    • Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)
    • Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1
    • Pozostałe wizy nieimigracyjne
  • OFF TOPIC
    • Wyjazdy poza USA

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


Strona WWW


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania

Znaleziono 4 wyniki

  1. Witam wszystkich serdecznie, Po krotce opisze swoja przygode - Po 2 latach programu Au Pair zdecydowalam sie aplikowalac o przyznanie mi wizy turystycznej. Bylo to cholernie stresujace i jak sie pozniej okazalo, moglam wypelnic papiery lepiej by oszczedzic sobie zdziwienia. Moj przyjaciel postawil sie w roli sponsora i wyslalismy papiery ok. grudnia 2016, a dostalam odpowiedz pod koniec czerwca 2017 - Pozytywna!....jednak... na JEDEN dzien. Dzien ktory juz minal zanim ten list zdazylam odczytac! Probowalam sprostowac te informacje, slepo wierzylam ze skoro jest akceptacja to powino byc przyznane +6 mies. Po telefonie do USCIS, powiedzieli ze wysla mi kolejny list z wyjasnieniem. No i wyjasnienie dostalam (zalaczam list) znow po dluzszym czasie, ktory juz wydawal sie tylko odmierzajac dni do powrotu do PL. Zdziwiona calym systemem i tym ze ja sama wpisalam za szybka date w prosbie o przedluzenie, zdecydowalam szukac biletu powrotnego i wracac. Podsumujac: Jesli liczyc czas, od decyzji pierwzego listu - presiedzialam wize o 2 miesiace. Jednak czekanie na kolejny, wyjasniajacy list, skraca mi to czas o prawie miesiac. (Okrutnie ciezko jest wyjechac z dnia na dzien, samo szukanie biletu i zamykanie spraw w USA to dla mnie 3 tyg. minimum..) Nie mam pojecia jak to moze wplynac na przyszly wniosek o wize. W przyszlym roku chcialabym odwiedzic znajomych, i albo oni moga mi wyslac oficjalne zaproszenie, albo moj przyjaciel ktory mnie sponsorowal. Czy ktos orientuje sie jak powinnam patrzec na swoj czas przesiedzenia wizy? oraz wycenic czy ta cala sytuacja wplywa dosc negatywnie na przyszle plany w odwiedzeniu US? Czy jest roznica od kogo dostane ewentualny list z zaproszeniem? dzieki za zainteresowanie tematem
  2. Cześć, krótkie pytanie. Czy bardzo problematyczna jest zmiana wizy B-2 na F-2? Przypadek jest następujący: chcę zapisać się na półroczny kurs będąc w Stanach na wizie turystycznej, w związku z tym chciałbym żeby moja żona przebywająca ze mną również została na ten okres (lub trochę krócej). Czy poza przedłożeniem odpowiedniego bank statement, są jakieś dodatkowe formalności/dokumenty, które mogłyby wpłynąć negatywnie na decyzję o wydaniu wiz F? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  3. Witam wszystkich. Wiem że takich tematów jest mnustwo ale proszę przeczytajcie. Przedstawie swoją sytuację. Przekopałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. Kontaktuje sie z prawnikiem w Chicago ale niechce dzwonić co po chwile i zadawać pytania . Dlatego piszę tutaj. Mam żone i ośmio letniego syna i myślimy już od dawna o wyjezdzie do Chicago . Do mojego wujka , który ma obywatelstwo i swoją firmę transportową. Wujek był ostatnio na ślubie mojego brata i zapewnił że jak przyjadę to mi pomoże z mieszkaniem i nawet finansowo i ogólnie. Jak to teraz zrobić? Coś o nas, ja mam szkołę zawodową mechanik samochodowy. Obecnie prowadzę firmę budowlaną 6 lat. Żona nie pracuje i ma ukończoną zawodówkę kucharz. Syn chodzi do pierwszej klasy . Moje pytanie jak wyjedziemy na turystycznej i postaramy się o zmiane statusu po przez szkołę. Czy my po zawodówkach morzemy tam iśc do szkoły ?. Jak to się uda to co z synem szkoła itd. Czy widzicie jakieś inne wyjście z tej sytuacji. Chcemy pojechać wszyscy . Loteria się nie powiodła. Dodam że wujek ma tam kuzyna co prowadzi firmę budowlaną w Chicago i też mugł by pomuc. Proszę o nie zlinczowanie mnie z góry. Do sprawy podchodzę powarznie i zdecydowanie. Przepraszam za pisownie, składanie zdań ,kropki i przecinki . Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
  4. Hej wszystkim, starałem się odnaleźć własciwy temat ale niestety nie udało mi się. Otóz jestem na wizie turystycznej B2 (jest to mój drugi pobyt) na terenie Stanów. Legalny pobyt mam do kwietnia, jestem już od końca października. Nie planując wcześniej pojawiła się dla mnie opcja pójśćia do Collegu od nowego semestru (tj września). Chce aplikować o wizę studencką Moje pytanie jest następujące, czy ktoś orientuje się jak wygląda to w przypadku kiedy do rozpoczęcia roku jest jeszcze ponad 6 miesięcy? Od Kwietnia będzie to tylko 4, bo można wjechać na teren USA na miesiąc przed... Czy powinienem zostać tu i aplikować stąd (jeśli to w ogóle możliwe przy takim odstępie czasu) ze względu na ryzyko i odmowy wpuszczenia, ze względu na poprzedni (tj obecny) pobyt 6 miesięcy Czy lecieć do Polski i aplikować z Polski? Dodatkowo dodam, że wykształcenie mam średnie amerykańskie, nie mam polskiej matury. Mam HighSchool Diploma ze szkoły Pennfoster... Jeśli chodzi o przyjecie do Collegu rozmawiałem z nimi i nie ma żadnego problemu. Czy na rozmowie z konsulem wystarczą papiery ze szkoły, czy muszę przedstawić jakieś świadectwa itp? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź, pozdrawiam! :-)
×