Skocz do zawartości
greg1031

Sponsorowanie Rodzinne – Procedura Nvc/ambasada

Recommended Posts

jak bedziesz miala wazna wize a do tego paszport i wyjdzie na rozmowie ze lecisz jako turystka to nie powinno byc problemu

ludzie lataja jak maja 2-3 tyg do konca sprawy i sa wpuszczani ...a potem leca juz z wiza na pobyt staly ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dziękuję za odpowiedź.

I mąż i ja posiadamy 10-letnie wizy B1/B2.

Do tej pory byliśmy około 10 razy w USA. Zarówno służbowo, jak i prywatnie.

Pozdrawiam,

S.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

donata dzieki za tego linka

raz ze poprawili strone i jest insza :)

oraz ze siostra-brat teraz moga czekac na GC z 10 lat,,kto pamieta jak byly daty po 13-14 lat a teraz ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
jak bedziesz miala wazna wize a do tego paszport i wyjdzie na rozmowie ze lecisz jako turystka to nie powinno byc problemu

ludzie lataja jak maja 2-3 tyg do konca sprawy i sa wpuszczani ...a potem leca juz z wiza na pobyt staly ;)

Dokladnie zgadzam sie z tym co powiedzial Sly. Ja podrozowalam na swieta Wielkanocne do USA (czyli na 2 miesiace przed rozmowa) i nikt nie robil problemow - wszystko ok. A podrozowalam na wizie turystycznej po prostu.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Witam!

Wlasnie otrzymalam informacje od mojej Mamy-sponsora-o otrzymaniu DS 3032.

Moja data to 10 August 2005.

Mam pytanie-czy musze czekac az NVC wysle mi dokumenty czy moja Mama ma mi odeslac do wypelnienia?

greg-Ty dostales od swojej Mamy do wypelnienia,prawda?wiec moze i ja tez powinnam?!

Przechodza mnie ciarki ze szczescia,ze to juz koncowka procedury :)

Dajcie znac jak wiecie co mam zrobic

Pozdrowienia :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Hej,

No to super, szybko poszło :)

Napewno już Ci wysłali mogą dojść tydzien poźniej, jeśli nie zmieniłaś adresu....

Może mama Ci wysłać mi wysłała ale doszły równolegle...

Narazie tylko odsyłasz DS-3032, nie załączaj jeszcze zaświadczenia, najlepiej załatw je korespondencyjnie w wawie.

http://bip.ms.gov.pl/krk/krk.php Znaczki kup u siebie w sądzie, naklej na wniosek i wyślij do Wawy, ono jest ważne rok chyba dla ambasady...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Na to wychodzi :)

Wyjazd planuje w najszybszym mozliwym momencie po otrzymaniu wizy.

Mam jeszcze tylko pytanie-czy ta kwota 70$ jest za 1 osobe czy tak jak za oplate wizowa 400$(za 1 osobe)???

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×