Skocz do zawartości
Kejsi

Przedluzenie 2 Letniej Zielonej Karty!

Recommended Posts

Dziękuję za odpowiedź. Jak napisałam powyżej, nie mam prawa jazdy, więc zielona karta jest jedynym dokumentem, którypotwierdza moją tożsamość oraz ma moje nowe nazwisko, na które firma kupiła mi bilet.

Moim celem jest uniknięcie jakichkolwiek sytuacji stresowych na lotnisku. Też wydaje mi się, że agenci TSA nie przyglądająsię zbyt dokładnie dokumentom (chociaż zdążyło mi się, dawno, dawno temu, że jeden z nich sprawdził datę ważności mojej wizy turystycznej, o 6 rano w Południowej Dakocie, przy dwudziestu osobach na lotnisku:)). Nie chciałabym się jednak zdawaćna czyjąś łaskę bądź niełaskę, jeżeli mogę zrobić na zapas coś, by tego uniknąć.

Jesli sytuacja Cie stresuje, wyrob sobie Permit - nie wymaga umiejetnosci prowadzenia pojazdu, bo to tylko egzamin pisemny ze znajomosci znakow drogowych. Oplata nie jest wysoka, a daje Ci stanowy dokument tozsamosci ze zdjeciem.

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Albo state ID... Ktory jest odpowiednikiem prawa jazdy dla nie jezdzacych.... Albo po prostu zrob PJ. Zgubisz GC, $600 w plecy i mase klopotow z wyrobieniem nowej... Jezeli bedziesz sie starac o obywatelstwo to Ci GC zabiora na ceremonii, z paszportem albo certyfikatem obywatelstwa wszedzie chodzic troche ciezko ;-)

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Czy zaglada tu ktokolwiek, kto oczekuje 10-letniej zielonej karty? Moja petycja I-751 jest w Vermoncie od polowy grudnia 2015 i czas jakby sie tam zatrzymal! Mamy polowe pazdziernika a status online sie nie zmienil i w ogole jakby nikt w VSC nie pracowal. Znajoma w Kalifornii zlozyla swoja moze 5-6 tygodni przede mna i dostala swoja karte chyba 4 miesiace temu! Niedlugo mnie cos trafi, bo list jest przedluzeniem na rok. Ten rok mija za dwa miesiace. Pracodawca bedzie potrzebowal waznego dokumentu. Wiem, ze dzwonienie do USCIS nic nie da, wiec moze skontaktowac sie z Senatorem w tym momencie?

Wedlug visajourney.com I751 current processing times: CSC March 27, 2016, VSC October 25,2015. To jest k... skandal!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Czesc Laurka,

Wiem, ze to jest frustrujace, ale twoja petycja jest ciagle w ramach wyznaczonych przez USCIS. List przedluzajacy jest na rok, wiec do co najmniej polowy grudnia twoja praca, podrozowanie itd. nie sa zagrozone w jakikolwiek sposob. Kontaktowanie senatora/senatorki nie ma wiec (na razie) dobrego powodu. USCIS prawdopodobnie odpowiedzialby tylko, ze nadal jestes w ramach. Jezeli do polowy grudnia dalej nie bedziesz miec nowego dokumentu, zawsze mozesz dostac pieczatke w paszporcie dla potwierdzenia statusu.

Moja aplikacja spedzila w Vermoncie prawie 11 miesiecy - od polowy pazdziernika 2015 do poczatku wrzesnia 2016. Polecam po prostu uzbroic sie w cierpliwosc. Vermont pracuje na zasadach vermontowskich :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Czesc Laurka,

Wiem, ze to jest frustrujace, ale twoja petycja jest ciagle w ramach wyznaczonych przez USCIS. List przedluzajacy jest na rok, wiec do co najmniej polowy grudnia twoja praca, podrozowanie itd. nie sa zagrozone w jakikolwiek sposob. Kontaktowanie senatora/senatorki nie ma wiec (na razie) dobrego powodu. USCIS prawdopodobnie odpowiedzialby tylko, ze nadal jestes w ramach. Jezeli do polowy grudnia dalej nie bedziesz miec nowego dokumentu, zawsze mozesz dostac pieczatke w paszporcie dla potwierdzenia statusu.

Moja aplikacja spedzila w Vermoncie prawie 11 miesiecy - od polowy pazdziernika 2015 do poczatku wrzesnia 2016. Polecam po prostu uzbroic sie w cierpliwosc. Vermont pracuje na zasadach vermontowskich :)

Moj paszport wygasl w lipcu, wiec nic mi pieczatka nie pomoze, bo dokument jest niewazny. Podrozy zadnych nie planuje, potrzebne mi to jest do pracy. Nie daj Boze jak ktos w koncu zabierze sie za moja aplikacje i stwierdzi, ze chce ode mnie czegos wiecej i dostane RFE, to bede tez potrzebowala czasu, zeby zebrac dokumentacje i wszystko sie moze przedluzyc. Mam nadzieje, ze nie bedzie takiego scenariusza, ale nigdy nic nie wiadomo. Jak do 14 grudnia nie dostane NOA2 z approval, to gdzie sie upominac o jakis dowod, ze nadal mam status permanent resident?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×