Jump to content
andyopole

Chciałem Powiedzieć Że...

Recommended Posts

Ja tez sie skromnie przyznam, ze zrobilam screen shota tych przepisow. Ja jeszcze musze dostosowac do pieczenia na wysokosci, ale ktoregos dnia sie zabiore, moze przed moja emerytura ha ha ha

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ja jeszcze podrzucę przepis bardzo "kawalerski" z moich ukochanych mojewypieki.com

280g masła orzechowego

1 duże jajo

1/3 szklanki cukru. 

Zmiksować aż masa będzie "do lepienia" (kitchen aidem jakoś minutę dwie), lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (powinno wyjść koło 15). Rozpłaszczyc widelcem. Piekarnik 180C, 12  minut albo minutkę dwie dłużej aż będą rumiane. Robi się doslownie 5 minut, a mój syn uwielbia.

Pełny opis tu:

https://www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciastka-orzechowe

 

 

 

Edited by mola
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 minut temu, mola napisał:

To ja jeszcze podrzucę przepis bardzo "kawalerski" z moich ukochanych mojewypieki.com

280g masła orzechowego

1 duże jajo

1/3 szklanki cukru. 

Zmiksować aż masa będzie "do lepienia" (kitchen aidem jakoś minutę dwie), lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (powinno wyjść koło 15). Rozpłaszczyc widelcem. Piekarnik 180C, 12  minut albo minutkę dwie dłużej aż będą rumiane. Robi się doslownie 5 minut, a mój syn uwielbia.

Pełny opis tu:

https://www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciastka-orzechowe

 

 

 

Gdyby mi się chciało jechać do sklepu to już dziś bym ten eksperyment popełnił. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, andyopole napisał:

Gdyby mi się chciało jechać do sklepu to już dziś bym ten eksperyment popełnił. 

No co masla orzechowego brak? Nie wiedzialam, ze istnieje dom w usa bez słoika upchnietego gdzies w kuchni :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, pelasia napisał:

No co masla orzechowego brak? Nie wiedzialam, ze istnieje dom w usa bez słoika upchnietego gdzies w kuchni :P

Jak widzisz jest to mozliwe. Zawsze bylem rebel i niech juz tak zostanie.

....Aż wstałem i poszedłem zobaczyć, znalazłem tylko słoiczek nutelli kupiony chyba ze dwa lata temu.

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja sie zastanawiam czym by tu maslo orzechowe zastapic. Zjem od czasu do czasu ale fanem wypiekow o jego smaku nie jestem. Hmm...

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minut temu, pelasia napisał:

A ja sie zastanawiam czym by tu maslo orzechowe zastapic. Zjem od czasu do czasu ale fanem wypiekow o jego smaku nie jestem. Hmm...

Nutella?

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minut temu, pelasia napisał:

A ja sie zastanawiam czym by tu maslo orzechowe zastapic. Zjem od czasu do czasu ale fanem wypiekow o jego smaku nie jestem. Hmm...

Almond butter? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z nutelli to by sie nalesnik zrobił! Chyba jedynie, jak katlia wspomniala, maslo migdalowe wchodzi w gre. Zobaczymy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...