Skocz do zawartości
safsi

Pełna Procedura Otrzymania Wizy Cr1

Recommended Posts

Dziekuje za odpowiedzi :) rozumiem ze 800 zl to koszt calej wizyty lekarskiej? :)

oddzielnie platne byl jeszcze rentgen.

Ale co do zasady - to ile zaplacisz zalezy od tego, ile dodatkowych szczepien masz do zrobienia. Podstawowa wizyta bez zadnych szcepien to chyba ok 300-400 zl

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Hejka do zabrania na interview mam kilka papierków mianowicie akt małżeństwa urodzenia i zaświadczenie z Krk pytanie za 100 pkt czy jest wymóg tłumaczenia tych dok na j.ang czy można je złożyć w oryginale po pl ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Hejka do zabrania na interview mam kilka papierków mianowicie akt małżeństwa urodzenia i zaświadczenie z Krk pytanie za 100 pkt czy jest wymóg tłumaczenia tych dok na j.ang czy można je złożyć w oryginale po pl ?

ja tłumaczenia miałam (na wszelki wypadek, żeby nie musiec wracac do ambasady) ale wzieli ode mnie tylko oryginały :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

ja tłumaczenia miałam (na wszelki wypadek, żeby nie musiec wracac do ambasady) ale wzieli ode mnie tylko oryginały :)

ok dzieki za info a wiec sle do tlumaczenia :)

a moze wiesz cos na temat tego pisalem juz wczesniej o tym ale napisze jeszcze raz

str na jakiej sie zapisalem

https://cgifederal.secure.force.com/

w celu uzyskania numeru UID i na koncu byla opcja wpisania czlonka rodziny ktory bedzie mogl byc na spotkaniu wpisalem zone podalem dane z polskiego paszportu no i wyskoczylo mi ze moge drunkac ten nr UID wyszlo dla mnie i kolejna kartka wydrukowala sie z drugim nr UID na dane mojej zony co to oznacza cos zle zrobilem czy jak ??? troche sie tego obawiam....

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ze strony http://polish.poland.usembassy.gov/mobile/poland-pl/docs_checklist_family.html- Dokumenty wydawane w języku polskim, oprócz wyroków sądowych, nie wymagają tłumaczenia na język angielski. Wszystkie dokumenty sporządzone w innym języku niż polski lub angielski muszą być złożone wraz z tłumaczeniami na język angielski wykonanymi przez tłumacza przysięgłego.

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

no nic dla bezpieczenstwa mam juz tlumaczenia zrobione :) a co do badan to koszt byl mniejszy niecale 600 zl mino zagubienia karty szczepien Pani doktor byla mila i zalatwilismy wszystko migiem dwie szczepionki tezec i przeciw zoltaczce ale nie wiem jakiego typu :) fakt ze caly dzien trzeba poswiecic :) ale za to z milym finalem teraz oczekiwanie na grudzien i wyprawe do wawy :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

witam mam takie male zapytanie mianowicie w liscie jaki dostalem na maila od NVC mam spotkanie wyznaczone na 17 grudnia wiza cr1 patrzylem na terminarz spotkan na stronie ambasady w wawie i nie ma mojego nr spr czy nie dopisali czy co ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

witam mam takie male zapytanie mianowicie w liscie jaki dostalem na maila od NVC mam spotkanie wyznaczone na 17 grudnia wiza cr1 patrzylem na terminarz spotkan na stronie ambasady w wawie i nie ma mojego nr spr czy nie dopisali czy co ?

mialam taka sama sytuacje - zadzwonilam, moje spotkanie bylo na liscie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Witam :)

jestem wlasnie po wizycie w wawie a dokladnie po interview zakonczonym pozywtywnie jednym slowem WOOOW :) UDALO SIE :) chcialem podziekowac !! za rady wskazowki i inne informacje jakie mi pomogly w tej ciezkwiej drodze

pewnie post powinien znalezc sie w innym dziale ale coz wazne ze dotrze :)

to ze wszystko zakonczylo sie pozytywnie nie znaczy ze nie bede mial jeszcze pytan :) a wiec dostalem kartke z informacja dot zmiany statusu imigracyjnego z uwagi ze nasz zwiazek nie ma wiecej jak 2 lata mamy ubiegac sie o zmiane statusu warunkowego rezydenta na normalnego rezydenta mamy to zrobic 90 dni przed i tu moje pytanie uplywem 2 lat od dnia wjazdu ( bo wtedy dostane ten warunkowy status tak ? ) czy mozna to np zrobic szybciej czy jest warunek tych 90 dni ???

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×