Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! Czy wzięcie udziału w loterii ma jakikolwiek wpływ na inne wizy (nieimigracyjne)? Tj. Załóżmy, że wezmę udział w loterii w najbliższym miesiącu a gdzieś w maju będę ubiegał się o wizę studencką F1 by polecieć ponownie do USA do szkoły językowej. Czy ma to jakiekolwiek znaczenie i w teorii i w praktyce, czy w ogóle ich to nie interesuje? Czy istnieją jakiekolwiek haczyki tej loterii czy można w niej brać udział bez względu na wszystko? Chociażby być zatrudnionym w Polsce i mieć dochody czy nawet student bez dochodów może się zarejestrować w loterii? Zastanawiam się nad wzięciem udziału jednak wcześniej chciałbym poznać jakieś haczyki o ile takowe istnieją. Dzięki z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

instrukcja po angielsku dostepna tutaj:

http://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/instructions.html

a wyniki beda 3 maja 2016


Witam! Czy wzięcie udziału w loterii ma jakikolwiek wpływ na inne wizy (nieimigracyjne)? Tj. Załóżmy, że wezmę udział w loterii w najbliższym miesiącu a gdzieś w maju będę ubiegał się o wizę studencką F1 by polecieć ponownie do USA do szkoły językowej. Czy ma to jakiekolwiek znaczenie i w teorii i w praktyce, czy w ogóle ich to nie interesuje? Czy istnieją jakiekolwiek haczyki tej loterii czy można w niej brać udział bez względu na wszystko? Chociażby być zatrudnionym w Polsce i mieć dochody czy nawet student bez dochodów może się zarejestrować w loterii? Zastanawiam się nad wzięciem udziału jednak wcześniej chciałbym poznać jakieś haczyki o ile takowe istnieją. Dzięki z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

nie ma zadnych haczykow. Loteria a inne wizy to zupelnie rozne sprawy i jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Jedynie musisz spelniac wymagania loterii ktore masz w instrukcji, najwazniejsze to srednie wyksztalcenie lub 5 lat doswiadczenia w danym zawodzie

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

nie ma zadnych haczykow. Loteria a inne wizy to zupelnie rozne sprawy i jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Jedynie musisz spelniac wymagania loterii ktore masz w instrukcji, najwazniejsze to srednie wyksztalcenie lub 5 lat doswiadczenia w danym zawodzie

Małe sprostowanie - 2 lata doświadczenia w zawodzie w ciagu ostatnich 5 lat. W zawodzie znajdującym sie na liście i wymagającym przynajmniej 2 lat treningu.

 two years of work experience within the past five years in an occupation requiring at least two years of training or experience to perform. The U.S. Department of Labor’s O*Net Online database will be used to determine qualifying work experience.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Hej,

Pierwszy raz składam wniosek i mam (oczywiście) głupie pytanie. Nie posiadam na chwilę obecną paszportu. Czy wypełniając wniosek trzeba gdzieś wpisać numer paszportu np? Czy jest to w ogóle potrzebne przy wypełnianiu wniosku? Dzięki.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wymogi co do zdjęć wydają się być takie same jak do wizy lub paszportu, czy są jakieś różnice?

I czy "na papierze" również muszę je mieć na wszelki wypadek czy tylko i wyłącznie elektronicznie się je wysyła?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wysyłasz zdjęcia tylko w postaci pliku elektronicznego, dołączanego do formularza. Zdjęcia w wersji tradycyjnej będą Ci potrzebne jeśli wylosujesz GC jednak i tak będziesz musiał zrobić nowe, gdyż wymóg jest, aby były to zdjęcia nie starsze niż 6 m-cy

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Hej czy możecie mi powiedziec co zaznaczyć na liście?Jeżeli ma się studia magisterskie uzupełniające? Czy to będzie "Some graduate level courses"?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wymogi co do zdjęć wydają się być takie same jak do wizy lub paszportu, czy są jakieś różnice?

I czy "na papierze" również muszę je mieć na wszelki wypadek czy tylko i wyłącznie elektronicznie się je wysyła?

chyba jest roznica ze musza byc wymiary 600x600 pikseli

Hej czy możecie mi powiedziec co zaznaczyć na liście?Jeżeli ma się studia magisterskie uzupełniające? Czy to będzie "Some graduate level courses"?

no magisterka to masters degree. a jak nie skonczylas jeszcze to tez bym to zaznaczyl co Ty. to w sumie wielkiego znaczenia nie ma

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

I jak tam? Składał ktoś już? Ja właśnie przed chwilą :)

Tak czytam to forum i ludzie piszą o numerach niskich i wysokich. Jak to sprawdzić? Rozumiem, że nie licze od początku, bo początek to 2017 czyli rok. Wybaczcie te pytania, ale serio, dopiero w to wszystko 'wchodzę'.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×