Skocz do zawartości
gosc333

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

222 głosów

Ta ankieta jest zamknięta
  1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?



Recommended Posts

No niestety nie udało się HAS NOT BEEN SELECTED , może będzie następna loteria :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dobra dobiłem do 5x nie, jeszcze 4 wnioski mam do sprawdzenia, z czego 2 pewnie sprawdzę dzisiaj jak mi znajomi wyślą numery, a 2 to już jak się dowiem :/ Nie jestem zadowolony z takiego obrotu sprawy, liczyłem na coś lepszego eh :( 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wylosowałam zieloną kartę, jestem już w US na K1. W piątek biorę ślub. Pytanie czy jeśli chciałabym sprowadzić tutaj brata co mogę zrobić? :)

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Teraz, ales_89 napisał:

Wylosowałam zieloną kartę, jestem już w US na K1. W piątek biorę ślub. Pytanie czy jeśli chciałabym sprowadzić tutaj brata co mogę zrobić? :)

Nic. Jak zostaniesz obywatelem, mozesz wyslac na niego petycje - jezeli nie zlikwiduja kategorii dla rodzenstwa to po mniej wiecej 13 latach do Ciebie dolaczy.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

ten czas jest teraz 13 lat na laczenie rodziny -brat czy siostra.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
7 minut temu, ales_89 napisał:

Wylosowałam zieloną kartę, jestem już w US na K1. W piątek biorę ślub. Pytanie czy jeśli chciałabym sprowadzić tutaj brata co mogę zrobić? :)

To akurat nie ma znaczenia dopoki nie bedziesz obywatelka.

Tak czy siak musisz poczekac 3 lata od uzyskania zielonej karty (i utrzymania rezydentury) do starania sie obywatelstwa.

Potem mozesz sponsorowac brata. Ten proces trwa bodajze okolo + 10 lat.

Jak juz mowilam, dla ciebie wedlug mnie lepszy i mniej skomplikowany jest AoS.

Bo co jak nie dostaniesz zaproszenia na rozmowe z loterii? ;)

Edytowane przez Roelka

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

3 minuty temu, sly6 napisał:

ten czas jest teraz 13 lat na laczenie rodziny -brat czy siostra.

Dla obywatela. Ales_89 nie bedzie obywatelem przez co najmniej 3 lata od otrzymania GC - ktora to otrzyma najwczesniej za pare miesiecy.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×