Skocz do zawartości
gosc333

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

222 głosów

Ta ankieta jest zamknięta
  1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?



Recommended Posts

Dnia 21.12.2017 o 23:14, Dread napisał:

Z tego co pamietam to congress ma sie zająć pomysłami trumpa w lutym. Tak naprawdę to sprawa zakończenia DV stoi w miejscu i nie bardzo cokolwiek sie dzieje bo nawet nie wszyscy republikanie popierają reformę imigracyjna. Prawdopodobnie z DV2019 tez nic nie zrobią. W mojej wypowiedzi chodziło o to ze noe mogą wywalić dv2018 bo ona już trwa, zgodnie z prawem mogą cokolwiek zmienić od następnego roku podatkowego czyli 1.10.2018. Generalnie radzę nie przejmować sie newsami jak to trump zamieni USA w oblężona twierdze, bo to mało realne. 

Jeśli kogoś interesuje temat to proponuję przejrzeć nowe propozycje ustaw - sa chyba dwie dot. likwidacji DV i dwie ogólne nt. imigracji. Natomiast z tego co pamiętam nie było nawet głosowania dot. żadnej z tych ustaw.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dnia 22.12.2017 o 20:18, Xarthisius napisał:
Monthly visa issuances for 11/2017 have been released. 3208 visas were issued this month, and 5981 in total.

AF 1338
AS 465
EU 1290
NA 0
OC 46
SA 69
Tu: https://dvcharts.xarthisius.xyz/annual.html sobie nawet sumuje na biezaco, z podzialem na regiony i poszczegolne kraje :)
 

Kurcze, w takim tempier wizy skonczą się po 8 miesiącach!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Dnia 22.12.2017 o 20:18, Xarthisius napisał:
Monthly visa issuances for 11/2017 have been released. 3208 visas were issued this month, and 5981 in total.

AF 1338
AS 465
EU 1290
NA 0
OC 46
SA 69
Tu: https://dvcharts.xarthisius.xyz/annual.html sobie nawet sumuje na biezaco, z podzialem na regiony i poszczegolne kraje :)
 

Kurcze, w takim tempie wizy skonczą się po 8 miesiącach!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Słuchajcie mam cały czas dylemat co do ślubu, mam numer 29xxx mój chłopak ma wizę turystyczna jeszcze ważna przez 3 lata i zastanawiamy się czy to faktycznie będzie problem jeżeli weźmiemy ślub po GC a nie przed. Przecież nie rozdzielają rodzin.... a jeśli po dostaniu maila z data rozmowy w ambasadzie weźmiemy ślub to czy to nam jednak nie przeszkodzi w zdobyciu GC jeśli zadzwonimy tak jak radziliście do ambasady i poinformuje ze będziemy w dwójkę... 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
2 godziny temu, Efffffka napisał:

Słuchajcie mam cały czas dylemat co do ślubu, mam numer 29xxx mój chłopak ma wizę turystyczna jeszcze ważna przez 3 lata i zastanawiamy się czy to faktycznie będzie problem jeżeli weźmiemy ślub po GC a nie przed. Przecież nie rozdzielają rodzin.... a jeśli po dostaniu maila z data rozmowy w ambasadzie weźmiemy ślub to czy to nam jednak nie przeszkodzi w zdobyciu GC jeśli zadzwonimy tak jak radziliście do ambasady i poinformuje ze będziemy w dwójkę... 

Oczywiście że rozdzielają. Poczytaj choćby forum na którym piszesz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jak wezmiecie ślub po otrzymaniu jednego z was zielonej karty, to bedzie trzeba rozpocząć proces sponsorowania. Małżonek będzie czekał 2 lata na zielona kartę, od rozpoczęcia procesu. 

Nie rozdzielaja rodzin... hahhah. :)

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Mieliśmy wczoraj z mężem rozmowę z Konsulem i się udało :)

W nawiązaniu do tego co pisze @Efffffka: Wylosowana byłam sama jako osoba wolna, wniosek ds (też tylko na mnie) wysłany okolo 1,5 miesiąca po wynikach loterii. Ślub cywilny wzięliśmy jeszcze przed dostaniem wiadomości o dacie wizyty w ambasadzie, a  poinformowałam ich o wszystkim dopiero jak dostałam maila właśnie z wyznaczonym spotkaniem. Nie było żadnych problemów, powiedziano mi bym przesłała skan aktu małżeństwa (powiedzialam, że obecnie nie mam zupełnego tylko skrócony i pani mówi,że może być), po kilku dniach mąż został dołączony do sprawy i mógł wypełnić swój ds.

Rozmowa może trwała 4 minuty, przysięga po polsku, potem spytał się czy mówimy po angielsku i rozmawialiśmy po angielsku. Pytanie o to jak długo jesteśmy razem (mieliśmy w razie czegoś zdjęcie sprzed kilku lat ale nie było konieczności żeby pokazać), czy mieszkamy razem, czy mamy dzieci i czy byliśmy w Rosji. No i na końcu pan Konsul nam pogratulował :)

Chciałam bardzo wszystkim podziękować! Forum bardzo mi pomogło z różnymi sprawami, dziękuję!:)

  • Upvote 2

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

O co chodzi z tym pytaniem czy ktos byl w Rosji? Chyba drugi albo trzeci raz to widze w tym tygodniu. 

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Kurcze, też zwróciłam uwagę na tę Rosję. Planuję pojechać na wycieczkę do Petersburga w okolicach maja, a w przyszłym roku kończy mi się wiza do USA i będę się starać o nową. Mam nadzieję, że ta wycieczka nie odetnie mi możliwości kolejnych turystycznych wyjazdów do Stanów :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

9 minut temu, Joanna30 napisał:

Kurcze, też zwróciłam uwagę na tę Rosję. Planuję pojechać na wycieczkę do Petersburga w okolicach maja, a w przyszłym roku kończy mi się wiza do USA i będę się starać o nową. Mam nadzieję, że ta wycieczka nie odetnie mi możliwości kolejnych turystycznych wyjazdów do Stanów :)

Przywieziesz z Rossiji Putina (dead or alive) rzucisz przed konsulatem to konsul w zebach przyniesie amerykanski paszport in blanco...:D

  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
6 minut temu, andyopole napisał:

Przywieziesz z Rossiji Putina (dead or alive) rzucisz przed konsulatem to konsul w zebach przyniesie amerykanski paszport in blanco...:D

Hahaha :D:D:D

To jest pomysł :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dla wszystkich, którzy są o krok dalej w procedurze DV (po przyznaniu wizy) mam info - tuż przed Wigilią dotarły nasze zielone karty z 10 letnim terminem ważności (6 tygodni po przekroczeniu granicy). SSN nadal brak.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 godzinę temu, stars & stripes napisał:

Dla wszystkich, którzy są o krok dalej w procedurze DV (po przyznaniu wizy) mam info - tuż przed Wigilią dotarły nasze zielone karty z 10 letnim terminem ważności (6 tygodni po przekroczeniu granicy). SSN nadal brak.

W jakim stanie czekacie na ssn?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×