Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wizy studenckie mogą służyć do kursów językowych, o ile szkoła prowadząca kurs spełnia wymagania żeby być stroną w wydawaniu tego typu wiz. Tu jest wykaz szkół z odpowiednimi uprawnieniami:

https://studyinthestates.dhs.gov/school-search

Zmiana z B2 jest możliwa, tu są wymagania. Szkoły są oczywiście płatne, oczywiście, jednym z dokumentów wymaganych jest papier, że Cię stać na podjęcie nauki i utrzymanie się w USA, plus do tego około 600$ opłat.

https://iss.washington.edu/procedures/change-status/b-1-b-2-to-f-1/

Wątpię, żeby w Twoim przypadku zmiana z B2 na F była możliwa. Dwa miesiące to za mało czasu, ten proces zajmuje średnio od 3 do 6 miesięcy. Przez czas procesowania wniosku musisz być w USA legalnie. USCIS to nie jest urząd, któremu się spieszy i spodziewałabym się, że raczej dokładnie przepyta Cię i sprawdzi Twoją motywację. Jeśli faktycznie chodzi tylko o zwiedzanie, to wróć do Polski o czasie i pozwiedzaj kiedy indziej. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

a samo przedłużenie pobytu bez wizy studenckiej też musi być mądrze zribuine a nie bo chce pozostać dluzej..

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×