Jump to content
Gruby

Wypełnianie wniosku DS-260

Recommended Posts

Hejka. Bardzo proszę o pomoc w takiej kwestii. Jeżeli dzieci mają 14 i 17 lat to wpisujemy ich adresy mailowe i numery telefonów, czy jednak adres e-maile rodziców.? Chodzi mi o to czy maile z informacjami o kolejnych krokach będą przychodziły do każdego z członków rodziny osobno czy też dostanie go tylko osoba która wygrała zieloną kartę i jest jako ta " główna"?

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Pawex1972 said:

Hejka. Bardzo proszę o pomoc w takiej kwestii. Jeżeli dzieci mają 14 i 17 lat to wpisujemy ich adresy mailowe i numery telefonów, czy jednak adres e-maile rodziców.? Chodzi mi o to czy maile z informacjami o kolejnych krokach będą przychodziły do każdego z członków rodziny osobno czy też dostanie go tylko osoba która wygrała zieloną kartę i jest jako ta " główna"?

O kolejnych krokach informowana jest tylko osoba, ktora wygrala loterie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 godziny temu, Xarthisius napisał:

O kolejnych krokach informowana jest tylko osoba, ktora wygrala loterie.

Dziękuję :). I jeszcze jedno. Jak wpisać w dziale wykształcenie. Jeżeli skończyłem politechnikę to mam wybrać University czy coś innego. Mam tytuł magistra ekonomi. Inne równoważne tłumaczenie poziomu poziomu szkoły mi nie przychodzi do głowy, a nie chce we wniosku wypisywać głupot lub fantazji. I jak? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 18.05.2019 o 22:06, everden napisał:

Temat był już poruszany w poprzednich DV, poczytaj.

A na pytanie odpowiadasz zgodnie z prawdą: ściągasz ze strony ambasady wymagane szczepienia - sprawdzasz czy wszystkie masz już wszczepione - jeśli w momencie wypełnienia wniosku nie masz tych szczepień, to wpisujesz 'nie'.

Na interview musisz przyjść z zaplombowaną kopertą od lekarza. Lekarz Ci jej nie da bez wymaganych szczepień, więc odpowiedź przychodzi sama.

Ja za szczepienia wzięłam się wcześniej, bo niektóre szczepionki są 2-krotne i wymagają pewnego czasu karencji pomiędzy strzałami. No i łatwiej jest rozłożyć ich koszty w czasie, niż zostawić tysiaka u lekarza. Różnica jest taka że ja wiedziałam o interview na 100%, a u Ciebie nie wiadomo.

Poczytaj stare wątki, odpowiedź przyjdzie sama

PS. I jeszcze mała korekta: masz 6m-cy od RTG klatki, nie od daty wydania wizy. 

Wielkie dzięki. Tutaj na forum każdy dostaje tyle wsparcia i przydatnych informacji, że wielki szacun dla wszystkich którzy pomagają. Dobro wraca :):) To pewne. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Pawex1972 said:

Dziękuję :). I jeszcze jedno. Jak wpisać w dziale wykształcenie. Jeżeli skończyłem politechnikę to mam wybrać University czy coś innego. Mam tytuł magistra ekonomi. Inne równoważne tłumaczenie poziomu poziomu szkoły mi nie przychodzi do głowy, a nie chce we wniosku wypisywać głupot lub fantazji. I jak? :)

Nie pamietam co tam jest w dropdownie takze use your best judgement :) "University with a degree" nie ma? Jak wpiszesz MSc in economics to tez punktow ECTS nikt Ci liczyl nie bedzie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 godzin temu, Xarthisius napisał:

Nie pamietam co tam jest w dropdownie takze use your best judgement :) "University with a degree" nie ma? Jak wpiszesz MSc in economics to tez punktow ECTS nikt Ci liczyl nie bedzie...

Tak jest, zaznaczyłem "University with a degree" :), a scany dyplomu dostaną dla wyjaśnienia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...