Jump to content
Gruby

Wypełnianie wniosku DS-260

Recommended Posts

Jak wygląda sprawa ze "sponsorowaniem" czy adres w ds260 się z tym łączy. Czy podczas rozmowy z Konsulem trzeba udowodnić, że ktoś mnie sponsoruje ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 minuty temu, Revi napisał:

Tak, chodzi mi o loterie. A w konsulacie mam udowodnić, że jestem w stanie się utrzymać po przyjedzie do USA?

Tak to musisz pokazać że się utrzymasz.

Gdy ktoś pozna lepiej zasady loterii to się okaże że poda Ci adres plus może wystawić list ze Ci pomoże. Po przylocie i tak za siebie odpowiadasz a nie dana osoba jeśli chodzi o loterie. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozumiem. A jeśli mam oszczędności to wystarczy przynieść wyciągi z konta ?

Obowiązkowo muszę znaleźć kogoś w USA ,kto wystawi mi taki list ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, Revi napisał:

Rozumiem. A jeśli mam oszczędności to wystarczy przynieść wyciągi z konta ?

Obowiązkowo muszę znaleźć kogoś w USA ,kto wystawi mi taki list ?

Nie musisz nikogo szukać 

Musisz mieć adres gdzie dostarcza Gc.co do pieniążków to też zależy o jakiej kwocie mowa, jaki masz zawód, sam lecisz,jaki stan, miasto.  W jednym miejscu 2 tys dol starcza w innym to jest min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Godzinę temu, Revi napisał:

Tak, chodzi mi o loterie. A w konsulacie mam udowodnić, że jestem w stanie się utrzymać po przyjedzie do USA?

Nie, jeśli zostałeś wylosowany w loterii nie musisz udowadniać, że będziesz w stanie się utrzymać ani nie potrzebujesz żadnego sponsorowania. Musisz jedynie potwierdzić swoje doświadczenie zawodowe lub edukację, mieć zaświadczenie o niekaralności, akt urodzenia i pozostałe papiery oraz podać adres w US do wysłania green card.

Edited by scarab

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teraz, scarab napisał:

Nie, jeśli zostałeś wylosowany w loterii nie musisz udowadniać, że będziesz w stanie się utrzymać ani nie potrzebujesz żadnego sponsorowania. Musisz jedynie potwierdzić swoje doświadczenie zawodowe lub edukację, mieć zaświadczenie o niekaralności, akt urodzenia i pozostałe papiery oraz  posiadać adres w US do wysłania green card.

Musi pokazać że nie będzie na opiece społecznej siedzieć a więc ze się utrzyma sam. A to pokaże np kontem bankowym. Tym co chce robić w USA.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teraz, sly6 napisał:

Musi pokazać że nie będzie na opiece społecznej siedzieć a więc ze się utrzyma sam. A to pokaże np kontem bankowym. Tym co chce robić w USA.

 

W przypadku DV nie ma takiego wymogu, poczytaj instrukcję na stronie Ambasady ;) W marcu byłem na interview z loterii i nikt o to nie pytał :)  Co innego w przypadku wiz np. sponsorowanych przez rodzinę - wtedy trzeba udowadniać posiadanie finansów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...