Skocz do zawartości
Paulina_K

Wniosek DS-260, a brak ważnego paszportu

Recommended Posts

Godzinę temu, andyopole napisał:

Wygrałeś! 

To teraz muszę ogarnąć jakiś tani lot do Portland bo szkoda żeby vouchery przepadły, no chyba że wpadnę jak już się trochę zadomowię w US :) 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

32 minuty temu, scarab napisał:

To teraz muszę ogarnąć jakiś tani lot do Portland bo szkoda żeby vouchery przepadły, no chyba że wpadnę jak już się trochę zadomowię w US :) 

No problem. Musze tylko jakąś granice czasowa wyznaczyć. Lata już nie te, zapukasz a ja nic już nie będę pamiętał oprócz pytań na maturalnych.:D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
2 minuty temu, andyopole napisał:

No problem. Musze tylko jakąś granice czasowa wyznaczyć. Lata już nie te, zapukasz a ja nic już nie będę pamiętał oprócz pytań na maturalnych.:D

Na pewno nie wpadnę bez zapowiedzi :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

U mnie zapowiadac się nie trzeba. Chleb ze smalcem i coś na dobre trawienie zawsze się znajdzie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
4 godziny temu, Paulina_K napisał:

Też gratuluję :)  Ale pozwolę sobie zadać jeszcze raz pytanie:

"A jak sądzicie czy w sytuacji, w której zgłoszę przed spotkaniem zmianę stanu cywilnego i fakt że jednak chcę z kimś jechać powoduje pojawienie się ryzyka że z tego względu odrzucą moją kandydaturę? "

Witam Paulino

 

Również jestem w podobnej sytuacji do Ciebie.

Wylosowano mnie, jestem kawalerem i wysłałem już wniosek DS 260.

Również mam te same pytania co ty i przewertowałem już wiele stron forum. W najgorszym przypadku sponsorowanie ale to się wlecze strasznie, chociaż w przypadku sponsorowania małżonka jest to wiza bodajże F2A i z tego co wyczytałem to idzie to szybciej a niżeli sponsorowania np. rodzeństwa, które wyczytałem, że ciągnie się latami.

 

Ale załóżmy, że nawet sponsorowanie żony/męża potrwa kilka/kilkanaście miesięcy to trochę porażka (inaczej jak sponsoruje obywatel U.S. to wtedy pomija się zbędne kolejki).

Pozdrawiam

Marek :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Sponsorowanie małżonka (kiedy ma się tylko zielona kartę) trwa 2 lata. Nie parę miesięcy...

Gdy sponsoruje obywatel US, to też trwa obecnie około roku  

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dnia 25.05.2018 o 16:21, Roelka napisał:

Sponsorowanie małżonka (kiedy ma się tylko zielona kartę) trwa 2 lata. Nie parę miesięcy...

Gdy sponsoruje obywatel US, to też trwa obecnie około roku  

Kurde, wiecie ze ja dopiero teraz uswiadomilam sobie, ze moglabym kogos sponsorowac na zielonej?! :D 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×