Skocz do zawartości
Suprise

Wyjazd do USA na wizie J-1

Recommended Posts

Witam! Planuję wyjechać do USA na wizie J-1. Sponsor w razie czego jest. Czy chcąc wyjechać do USA trzeba być studentem? Skończyłam technikum gastronomiczne bez studiów i aktualnie pracuję w restauracji jako kucharka. Czy koniecznie trzeba jechać z jakiejkolwiek wymiany na wizie J-1?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

     

Gość

"Exchange visitors who are not students fall into one of four categories: Short Term Scholar; Researcher; Professor; Specialist."

Jesli nie jesteś studentem a wpadasz do powyższych kategorii to się kwalifikujesz. ;)

 

Nie znam za bardzo programu ale jeśli nie jesteś studentem i się kwalifikujesz to możesz zostać aupair, jeśli to cię interesuje. 

https://www.uscis.gov/working-united-states/students-and-exchange-visitors/exchange-visitors

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Godzinę temu, Roelka napisał:

"Exchange visitors who are not students fall into one of four categories: Short Term Scholar; Researcher; Professor; Specialist."

Jesli nie jesteś studentem a wpadasz do powyższych kategorii to się kwalifikujesz. ;)

 

Nie znam za bardzo programu ale jeśli nie jesteś studentem i się kwalifikujesz to możesz zostać aupair, jeśli to cię interesuje. 

https://www.uscis.gov/working-united-states/students-and-exchange-visitors/exchange-visitors

 

A jeśli nie jestem żadną specjalistką ani naukowcem tylko pracownikiem po technikum bez matury to na jakiej wizie mogę wyjechać?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Gość
23 minuty temu, Suprise napisał:

A jeśli nie jestem żadną specjalistką ani naukowcem tylko pracownikiem po technikum bez matury to na jakiej wizie mogę wyjechać?

..Turystycznej? Na wyjazd czysto turystyczny, oczywiście.

Do jakiejkolwiek wizy pracowniczej raczej tez sie nie kwalifikujesz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
6 godzin temu, Suprise napisał:

A jeśli nie jestem żadną specjalistką ani naukowcem tylko pracownikiem po technikum bez matury to na jakiej wizie mogę wyjechać?

Poczytaj trochę o wizie j1 i musisz mieć firmę przez która będziesz to załatwiać. Tam się spytaj o możliwości wyjazdu na j1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×