Misiej 2 0 Posted November 4, 2018 Author Report Share Posted November 4, 2018 To ten nr z NVC ? WR.......... dzieki pozdrawiam .Jak coś mi wyskoczy to prześlę Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Xarthisius 606 Posted November 4, 2018 Report Share Posted November 4, 2018 @Misiej 2 z pism wynika, ze corka badz zglosila sie do lokalnego congressmana zeby w jej imieniu zapytal o Twoja sprawe, badz sama wyslalal inquiry. Z odpowiedzi nic nie wynika: "sie robi". Status na stronie pewnie bedzie podobny. Quote Link to post Share on other sites
Misiej 2 0 Posted November 4, 2018 Author Report Share Posted November 4, 2018 Quote Link to post Share on other sites
Misiej 2 0 Posted November 4, 2018 Author Report Share Posted November 4, 2018 W dniu 9 lutego 2018 r. Zaktualizowaliśmy Twoje imię i nazwisko do formularza I-130, Petycja do Obcej osoby, Numer odbioru SRC1690395597. Jeśli się przeprowadzisz, wejdź na stronę www.uscis.gov/addresschange, aby podać nam swój nowy adres pocztowy. To mi wyskoczyło i tyle Quote Link to post Share on other sites
Xarthisius 606 Posted November 4, 2018 Report Share Posted November 4, 2018 2 minutes ago, Misiej 2 said: W dniu 9 lutego 2018 r. Zaktualizowaliśmy Twoje imię i nazwisko do formularza I-130, Petycja do Obcej osoby, Numer odbioru SRC1690395597. Jeśli się przeprowadzisz, wejdź na stronę www.uscis.gov/addresschange, aby podać nam swój nowy adres pocztowy. To mi wyskoczyło i tyle Yep, jeszcze nie widzialem pomocnego statusu na tej stronie (no moze poza "Your card is being produced" :D). Corka ma teraz dwie opcje zeby ponaglic USCIS: * Zglosic sie do jej lokalnego congressmana z prosba o wyslanie zapytania w tej sprawie (wczesniej nie doczytalem, ze to Ona wyslala inquiry) * Jezeli congressmana tez splawia, pozostaje zglosic sie do ombudsman. Quote Link to post Share on other sites
Misiej 2 0 Posted November 4, 2018 Author Report Share Posted November 4, 2018 Do Xarthisius z tego co wiem to córka tylko wysyłała zapytanie co się dzieje ale napewno nie kontaktowła się z kongresmenem coś konkretnie namieszali Quote Link to post Share on other sites
Misiej 2 0 Posted November 4, 2018 Author Report Share Posted November 4, 2018 Dzięki będziemy próbować przez prawnika tam w statusie jeśzcze jest napisane że była pomyłka w petycji I- 130 To pomyłka urzędu imigracyjnego czy pomyłka przy składaniu I 130 bo nie bardzo wiem o co chodzi Quote Link to post Share on other sites
Xarthisius 606 Posted November 4, 2018 Report Share Posted November 4, 2018 8 minutes ago, Misiej 2 said: Dzięki będziemy próbować przez prawnika Jak chcecie, ale prawnik wezmie $$$, a dla congressmana to psi obowiazek i jest darmowy. Kazdy z nich ma na swojej stronie cos w stylu: "constituent services / immigration". Np. moj brzydal: https://rodneydavis.house.gov/constituent-services/casework/ins.htm Wypelnia sie tylko formularz z danymi osobowymi, daje im number sprawy i oni juz wiedza co maja robic. 8 minutes ago, Misiej 2 said: tam w statusie jeśzcze jest napisane że była pomyłka w petycji I- 130 To pomyłka urzędu imigracyjnego czy pomyłka przy składaniu I 130 bo nie bardzo wiem o co chodzi Gdzie widzisz te pomylke? Chodzi Ci o to zmienione imie? Jezeli z petycja byloby cos nie tak, to Corka dostala by zawiadomienie poczta. Jezeli nic nie dostala, to rownie dobrze urzednik w USCIS mogl przegladac Twoja sprawe i cos mu sie "omsklo". Przypadki, ze status na stronie kompletnie nie przystaje do tego co sie dzieje, wcale nie sa takie rzadkie... Jest jeszcze jedna strona ze statusami: https://myaccount.uscis.dhs.gov/ tylko tam trzeba zalozyc sobie konto. Quote Link to post Share on other sites
Misiej 2 0 Posted November 4, 2018 Author Report Share Posted November 4, 2018 ok dzięki za info pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts