Skocz do zawartości
Marczesq

Wiza turystyczna, przedłużenie pobytu

Recommended Posts

Witam. Podczas starania się o wizę b1/b2 napisałem we wniosku że chce lecieć na miesiąc na wakacje na alaske. Dostałem wizę na 10 lat. Jeżeli polece tam i wbija mi pobyt na pół roku, to będę mógł przebukowac bilety i zostać tam pół roku? Czy muszę tam siedzieć tyle ile napisałem we wniosku o wize?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tyle możesz być ile Ci da urzędnik na lotnisku, problemy są później bo jak przekonać urzędnika że się nie pracowało nielegalnie lub np gubisz paszport idziesz po nowa wizę i wychodzi ze piszesz jedno a robisz coś innego. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
7 minut temu, sly6 napisał:

Tyle możesz być ile Ci da urzędnik na lotnisku, problemy są później bo jak przekonać urzędnika że się nie pracowało nielegalnie lub np gubisz paszport idziesz po nowa wizę i wychodzi ze piszesz jedno a robisz coś innego. 

Czyli za pierwszym razem najlepiej być tyle ile zadeklarowałem we wniosku o wizę? Ponieważ mam tam rodzine i nie chce mieć zamkniętej drogi do USA

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jeśli nie chcesz mieć zamkniętej drogi to i za drugim razem bądź jak turysta. 

 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
24 minutes ago, Marczesq said:

Czyli za pierwszym razem najlepiej być tyle ile zadeklarowałem we wniosku o wizę? Ponieważ mam tam rodzine i nie chce mieć zamkniętej drogi do USA

Za *kazdym* razem najlepiej byc tyle ile zadeklarowales IO na granicy. Pytania: "na jak dlugo?" i "po co?/do kogo?" to w zasadzie jedyne 2 pytania, ktore mi kiedykolwiek zadawali. Za kazdym razem.

Edytowane przez Xarthisius

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
8 minut temu, Xarthisius napisał:

Za *kazdym* razem najlepiej byc tyle ile zadeklarowales IO na granicy. Pytania: "na jak dlugo?" i "po co?/do kogo?" to w zasadzie jedyne 2 pytania, ktore mi kiedykolwiek zadawali. Za kazdym razem.

A jak się wam wydaje. Są jakieś szanse żeby zostać tam za którymś razem chociaż z pół roku? 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Pytanie jest inne za jaki czas tam będziesz chciał wrócić po takim pół rocznym pobycie i kiedy będziesz iść po nowa wizę. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
4 minuty temu, sly6 napisał:

Pytanie jest inne za jaki czas tam będziesz chciał wrócić po takim pół rocznym pobycie i kiedy będziesz iść po nowa wizę. 

Po półrocznym pobycie to na pewno za minimum dwa albo trzy lata. Chodzi mi o to że chce zwiedzić stany i pobyć z rodziną. A taki miesiąc to stanowczo za mało. A takie kupowanie non stop biletów i wracanie na miesiąc to dla mnie katastrofa finansowa by byla 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
33 minuty temu, Marczesq napisał:

Po półrocznym pobycie to na pewno za minimum dwa albo trzy lata. Chodzi mi o to że chce zwiedzić stany i pobyć z rodziną. A taki miesiąc to stanowczo za mało. A takie kupowanie non stop biletów i wracanie na miesiąc to dla mnie katastrofa finansowa by byla 

Jeśli tak to nie powinno być problemu..

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×