cargool 1 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 Dokładnie tak Myślę że dla sprawy imigracji Biden może okazać się dobrym prezydentem. W kampanii zapowiedział działania w kierunku legalizacji pobytu i uzyskania obywatelstwa dla milionów nielegalnych imigrantów w USA. Ma to wpłynąć pozytywnie na rynek pracy w czasie wielomiliardowych inwestycji w infrastrukturę. Myślę, że przez takie podejęcie można liczyć na utrzymanie loterii wizowej przy życiu i brak kontynuacji bana nałożonego przez Donalda. Nie piszę już celowo prezydenta Trumpa, bo faktycznie jego czas już minął i odliczamy końcowe "minuty" tej chorej prezydentury w której liczyła się tylko kasa bogaczy. Obama tez obiecywal to samo Miliony nielegalnych nadal sa nielegalnie. Jak dla mnie zwykla kielbasa wyborcza dla latynosow. Szczerze mowiac nie liczylbym na wiele w tym temacie.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Weronika85 0 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 Witajcie jestem absolutną świeżynką tutaj od 2 dni przemierzam całe forum jednak jeszcze jestem troszkę pogubiona. Złożyłam wniosek w tegorocznym losowaniu, mój numer to 34xxx chciałam zapytać o szanse na wylosowanie z tego numeru... lub o podpięcie mi linku do takiej tematyki. Będę bardzo wdzięczna za pomoc Quote Link to post Share on other sites
andyopole 1,889 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 (edited) Ten numerek nie ma zadnego znaczenia. To jest losowanie. Tak jak 1 z 49. edit: sorry nie spojrzałem że to tegoroczna loteria. Nigdy nie brałem udziału w DV więc temat znam pobieżnie, z tego co widziałem w rozmowach to jest dość wysoki numer. Trudno oczekiwać wezwania na rozmowę ale w dzisiejszych czasach... Edited November 8, 2020 by andyopole 1 Quote Link to post Share on other sites
katlia 736 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 4 hours ago, cargool said: Obama tez obiecywal to samo Miliony nielegalnych nadal sa nielegalnie. Obama deportowal wiecej ludzi niz Trump 2 Quote Link to post Share on other sites
mcpear 713 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 2 hours ago, Weronika85 said: Witajcie jestem absolutną świeżynką tutaj od 2 dni przemierzam całe forum jednak jeszcze jestem troszkę pogubiona. Złożyłam wniosek w tegorocznym losowaniu, mój numer to 34xxx chciałam zapytać o szanse na wylosowanie z tego numeru... lub o podpięcie mi linku do takiej tematyki. Będę bardzo wdzięczna za pomoc 1% - jak zresztą każdego innego numeru Quote Link to post Share on other sites
mcpear 713 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 51 minutes ago, katlia said: Obama deportowal wiecej ludzi niz Trump Nie znam statystyk. Ale pewnie masz rację. Z tego co widzę (chociaż może patrzę przez CA bubble) - ani za Obamy ani za Trumpa nie czynione były żadne, absolutnie żadne ruchy na terenie CA aby nielegalnych imigrantów w myśl jakiegoś zorganizowanego programu deportować. Napotkanych meksykan nie pytam o status, ale spotkałem się z Polakami (w sklepach, knajpach, na plaży) - i jak z nimi "zagadywałem" to okazało się że część z nich jest nielegalnie. Nie drżeli, że lada dzień ICE może ich złapać. Co więcej nie czuli skrępowania przynać się do swojego statusu przypadkowo w sumie napotkanej osobie (myself), że są nielegalnie. 2 Quote Link to post Share on other sites
Xarthisius 636 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 2 hours ago, Weronika85 said: Złożyłam wniosek w tegorocznym losowaniu, mój numer to 34xxx Tegorocznym w sensie biezacego roku fiskalnego I to jest Twoj case number 2021EU000034xxx, czy tegorocznym w sensie zglosilas sie do loterii dv22 w ciagu ostatnich 30 dni I to jest Twoj confirmation number <losowyciagznakow>34xxx? Quote Link to post Share on other sites
katlia 736 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 27 minutes ago, mcpear said: Nie znam statystyk. Ale pewnie masz rację. Z tego co widzę (chociaż może patrzę przez CA bubble) - ani za Obamy ani za Trumpa nie czynione były żadne, absolutnie żadne ruchy na terenie CA aby nielegalnych imigrantów w myśl jakiegoś zorganizowanego programu deportować. Napotkanych meksykan nie pytam o status, ale spotkałem się z Polakami (w sklepach, knajpach, na plaży) - i jak z nimi "zagadywałem" to okazało się że część z nich jest nielegalnie. Nie drżeli, że lada dzień ICE może ich złapać. Co więcej nie czuli skrępowania przynać się do swojego statusu przypadkowo w sumie napotkanej osobie (myself), że są nielegalnie. Nie moge sie wypowiadac o Californi... ale w Colorado byly 3 najazdy na meatpacking plants... Sporo na poludniu, w Mississippi, w Georgi gdzie slawne slotkie cebule gnily na polach bo zabraklo sily roboczej po kilku raid'ach... w ogole meatpacking i food processing industry mialo sporo deportacji... cynicznie mysle ze to dlatego ze za malo wplacili na lobbying... no i oczywiscie ani jeden kierownik/CEO nie wyladowal w wiezieniu... American justice... Quote Link to post Share on other sites
Pawex1972 32 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 6 godzin temu, cargool napisał: Obama tez obiecywal to samo Miliony nielegalnych nadal sa nielegalnie. Jak dla mnie zwykla kielbasa wyborcza dla latynosow. Szczerze mowiac nie liczylbym na wiele w tym temacie. Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Tak masz rację, dlatego w swojej opinii na ten temat użyłem słów " może okazać się", czyli nie musi okazać się. Wielu republikanów tym razem zagłosowało tak naprawdę przeciw Trumpowi a nie przeciw idei republikańskiej. Quote Link to post Share on other sites
staziel 0 Posted November 29, 2020 Report Share Posted November 29, 2020 Tak z ciekawości, rozmowa po wylosowaniu jest po angielsku czy polsku? I o co pytają wgl?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts