Finch 0 Posted September 6, 2019 Report Share Posted September 6, 2019 Za 2 lata kończę studia ratownika medycznego tak się zastanawiałem jak wyglada rynek w USA czy jest sens myśleć o wyjeździe czy znajdę prace w nowym jorku słyszałem np ze nursing ciezko znaleść bo masa pielęgniarek Quote Link to post Share on other sites
andyopole 1,854 Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 Nie widzialem Payslips ale z tego co slyszalem to zarobki slabowate. Quote Link to post Share on other sites
kzielu 1,065 Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 Dnia 6.09.2019 o 11:28, Finch napisał: Za 2 lata kończę studia ratownika medycznego tak się zastanawiałem jak wyglada rynek w USA czy jest sens myśleć o wyjeździe czy znajdę prace w nowym jorku słyszałem np ze nursing ciezko znaleść bo masa pielęgniarek A masz możliwość legalnej pracy ? Quote Link to post Share on other sites
ilya_ 206 Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 Dnia 6.09.2019 o 11:28, Finch napisał: Za 2 lata kończę studia ratownika medycznego tak się zastanawiałem jak wyglada rynek w USA czy jest sens myśleć o wyjeździe czy znajdę prace w nowym jorku słyszałem np ze nursing ciezko znaleść bo masa pielęgniarek sprawdz jak wygladaja zarobki w dostepnych zrodlach w internecie i porownaj sobie czy dla ciebie takie stawki oraz benefity z tytulu takiej pracy sa odpowiednie oraz czy jest sens myslec o takim wyjezdzie. Jak juz skonczysz myslec o wyjezdzie i stwierdzisz, ze tak, chce jechac - "to mi pasuje"...to pomysl jak dostac sie do USA legalnie i legalnie pracowac. Nielegalnie raczej ratownikiem medycznym dzis nie zostaniesz. Quote Link to post Share on other sites
mola 424 Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 ... oraz sprawdź czy dyplom polski przełoży się na dyplom amerykański, bo się może okazać, że będziesz musiał zainwestować sporo czasu i dolarów, żeby ratownikiem w USA zostać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts