Planuje wyjechać na praktyki internship. Ogólnie robie rekonensans wśród poszczególnych biur, które organizują
takie praktyki. Napisałem m.in też do emakopolu. Ku mojemu zdziwieniu, zadzwonili już do mnie po paru minutach z ofertą praktyk za 14 USD na godzine (chyba jakiś żart) Gościu mi powiedział, że miejsce praktyk to South Carolina, Charleston Place z możliwością relokacji do innych hoteli (co mi za bardzo się nie uśmiecha). Ostatnio miałem interview z przedstawiciem pracodawcy. Troche dziwne mi się to wydaje, bo to była jakiś podmiot pośrednicząćy The Servicecompanies, zajmujący się outsourcingiem pracowników w branży hospitality. Tak więc trochę tych pośredników za dużo... Najlepsze jest to, że facet z the servicecompanies powiedział mi, że moje miejsce praktyk to Nowy Orlean i początkowa stawka to 9 $ z możliwością podwyżki, a nie tak jak mi koleś z emakopolu mówił od razu14 USD. Napisałem feedback z tej rozmowy do emakopolu a oni mi odpisują, że miejsce praktyk to South Carolina, a stawka za cały program to 14 $, trochę mi to wszystko nie współgra ze sobą... Naczytałem się już sporo negatywnych opinii na temat tego biura, także co możecie mi doradzić w tym przypadku? Czekam na wasze opinie w tej sprawie.
Z góry dzięki za odpowiedz
Pozdrawiam