Skocz do zawartości

Forum

  1. USA - Forum ogólne

    1. 50413
      postów
    2. 8820
      postów
    3. Wybór wizy, sprawy SSN, prawa jazdy i inne formalności

      Forum dotyczące wszelkich formalności związanych z wyjazdami do USA

      24218
      postów
    4. Bilety lotnicze / Kto leci do...

      Forum na temat biletów lotniczych do USA. Ogłoszenia typu "Kto leci do/w dniu..."

      9817
      postów
    5. Luźne rozmowy

      Luźne rozmowy użytkowników Forum.

      22967
      postów
  2. USA - wizy imigracyjne

    1. Emigracja (Forum ogólne)

      Forum dla osób zainteresowanych emigracją do USA. Przygotowania do emigracji, formalności, życie na emigracji w USA. Tematy odnośnie zielonej karty, wiz CR1 oraz wiz narzeczeńskich K1 prosimy zamieszczać w osobnych działach.

      32113
      postów
    2. Zielona karta (loteria wizowa)

      Forum dla osób zainteresowanych Green Card

      37170
      postów
    3. Wiza typu CR1 (sponsorowanie rodzinne)

      Forum dla osób zainteresowanych wizami dla członków najbliższej rodziny obywatela USA (w tym legalizacją pobytu przez ślub w USA)

      3926
      postów
    4. Wiza narzeczeńska K-1

      Forum dla osób zainteresowanych wizami K-1

      8067
      postów
  3. USA - wiza nieimigracyjna J-1 (w tym Work and Travel USA)

    1. Program Work&Travel USA (wiza J-1)

      Forum dla osób zainteresowanych wyjazdami Work&Travel USA

      23092
      postów
    2. Program Internship USA (wiza J-1)

      Forum dla osób zainteresowanych programem Internship USA

      1299
      postów
    3. Programy typu Camp USA (wiza J-1)

      Forum dla osób zainteresowanych programem Camp USA.

      2349
      postów
    4. Wiza J-1 (poza programami W&T, Internship i Camp)

      Tematy związane ogólnie z wizą J-1

      1732
      postów
  4. USA - pozostałe wizy nieimigracyjne

    1. Tymczasowa praca i praktyka (wizy H1-B, H2, H3 i H4)

      Forum dla osób zainteresowanych wyjazdami na podstawie wizy typu H1-B, H2, H3 i H4.

      3930
      postów
    2. Studia i nauka w USA (wizy F-1, M-1)

      Forum dla osób zainteresowanych nauką w USA

      6330
      postów
    3. Wiza turystyczna B-2 i służbowa B-1

      Forum na temat wiz B-2 (wyjazdy turystyczne i na leczenie) oraz B-1 (pobyt tymczasowy w celach służbowych)

      24360
      postów
    4. Pozostałe wizy nieimigracyjne

      A (Dyplomaci), C-1 (Tranzyt), E (Inwestorzy), G (Przedstawiciele organizacji międzynarodowych), I (Dziennikarze), L (Pracownicy oddelegowani do amerykańskiego oddziału firmy), O (Osoby o wyjątkowych uzdolnieniach lub osiągnięciach), P (Sportowcy i artyści), Q (Wymiana kulturalna), R (Pracownicy religijni)

      526
      postów
  5. OFF TOPIC

    1. Wyjazdy poza USA

      Gdzie jeszcze się wybrać? A może Kanada, Wielka Brytania, Irlandia lub Australia?

      6359
      postów
  • Polecamy:

  • Ostatnie posty na Forum:

    • Pewnie szczailes moja mame na FB i teraz szukasz pretekstu zeby nawiazac lacznosc, wiec go ahead  
    • Ja bym powiedziala ze liczy sie jako community college, bo te sa 2 letnie a nie 4 letnie.
    • Woo-hoo! Bon voyage, Andy. Maly (albo wiekszy) drink w samolocie, sluchawki na uszy, poduszeczka pod glowe -- i zaraz dolecisz.  
    • O szóstej wieczorem wylatam do Polski. Gdy pomyślę ile godzin w samolocie spędzę to już mi się nie chce.
    • Ja tez mam zamiar sobie wysiać w tym roku, zobaczymy cobs tego wyjdzie. A online probowalam szukac pietruszki i korzen znalazlam tylko w jednym miejscu I tak, kosztowal majatek takze chlopcy do roboty, jakby co macie pierwsza klientke, tylko streszczac sie bo ryba ma byc gotowa na wtorek
    • nie chodzi o to, ze ja chce wziac ten status turystyczny, tylko musze, jak sie skonczy wiza J1, a mialabym juz zalatwiona szkole i czekala na status studencki to musze byc w stanach legalnie. wiele moich kolezanke jest w trakcie procesu, tylko niestety zadna z nich nie ma wizy turystycznej, wlasciwie tylko o to chodzilo. czy mozna miec status majac juz ta promese w paszporcie.  niestety w moim przypadku chyba wyjazd do Polski odpada, moj jezyk angielski jest dobry, wiec mogliby sie przyczepic o szkole jezykowa. mamy swoja grupe na fb dla dziewczyn po j1, ktore chca zostac na studia i wiele z tych ktore wraca do kraju  nie dostaje wizy studenckiej, a te ktore zmieniaja status jednak maja ciut latwiej. poza tym czs oczekiwania na status studencki wynoci około 12-15 miesiecy. wiec to extra czas, jedyny haczyk to zeby byc legalnie, czyli na statusie turystycznym przedluzonym o kolejne pol roku. 
    • Byłam zdumiona ile potrwa uważanych za typowo polskie ma korzenie w kuchni żydowskiej! Ryba o której piszesz to gefilte fish i ja jej osobiście nie znoszę  
×