kondziu217 Posted May 16, 2021 Report Share Posted May 16, 2021 Cześć, rozglądałem się po forum i natrafiłem na wątek z 2017 r. na temat stażu w USA jako operator CNC. Chciałbym zapytać jak aktualnie wygląda sytuacja w tej branży, na rynku pracy. Właśnie uzyskałem tytuł inżyniera mechaniki i budowy maszyn. Aktualnie pracuję jako operator CNC (programista) i od października będę uczęszczał na studia magisterskie zaocznie w tym kierunku (1,5 roku). Chciałbym po studiach wyjechać do stanów do pracy, z aktualnych możliwości pozostaje wyjazd na staż bądź sponsorowanie pracodawcy. Czy jest ktoś kto mógłby takich informacji udzielić bądź ma kogoś znajomego w branży? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maverick96 Posted August 25, 2021 Report Share Posted August 25, 2021 Co do sponsorowania do zielonej karty lub na wizę pracowniczą może być ciężko. Operatorów teraz potrzeba i nie ma problemu z pracą. Co do stawki to już indywidualna sprawa, zależy od umiejętności i doświadczenia, ale ponad $20/h nie jest czymś niezwykłym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts