Skocz do zawartości

everden

Użytkownik
  • Zawartość

    57
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

10

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    gdzie popadnie

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Pytanie techniczne: jak szczęśliwcy z GC mogą przewieźć swoje mienie z PL do US ? (nie chodzi o spakowanie się w walizki tylko faktycznie o przewóz kilkudziesięciu kg dokumentów, książek, ubrań, drobny sprzęt, itp)
  2. everden

    Wiza K1 czy B2 co lepiej....

    Wtrącę się tylko z jedną rzeczą od Patipitts: w Polsce ślubu nie weźmiecie, jeśli jesteście rozwodnikami. Nasze UC żądają od Amerykanów jednego papierka, którego ci nie są w stanie dostarczyć. Wg mnie również B2 i K1 nie mają wpływu na siebie, to 2 różne kategorie wizowe A wagę wyroku i jego wpływ na Twoją wizę musi ocenić Konsul
  3. Dokładnie tak mi odpowiedziała ambasada - proszę aplikować o nową wizę. Dzięki Jackie
  4. Chyba jednak nie zaryzykuję i zawierzę ambasadzie. Trochę szkoda mi wywalać pieniądze na ticket i później zostać zawróconą do PL. Mąż się zastanawia czy nie przylecieć do Europy, bo też coraz gorzej znosi rozłąkę.......
  5. Jaka ładna tabelka - a dasz mi linka do niej (to też sobie zrobię taką wyliczankę ) ? Turystyczną wizę miałam, ale wklejona jest w stary paszport, na stare nazwisko. Teraz mam nazwisko męża, nowy czyściutki paszport i moja wiza automatycznie wygasła. Dzwoniłam do ambasady czy wpuszczą mnie z 2ma paszportami i aktem małżeńskim na lotnisku w US. Odpowiedź była niestety negatywna.
  6. Nieważne gdzie zawrzesz małżeństwo: wszystkie akty małżeńskie z urzędów na całym świecie są tak samo ważne i na żaden z nich nie patrzą lepiej/gorzej. Zaraz po ślubie możecie wysyłać I130 (u mnie od ślubu do aplikacji minęło trochę ponad tydzień, więc szybko). A co do czekania - niestety, nawet wizy małżeńskie/narzeczeńskie trwają długo , a przypominam że to sama góra w drabinie priorytetów wizowych. Ja pocałowałam męża na 'goodbye' 3 marca 2018. Zdaję sobie sprawę z faktu że następny raz mogę go pocałować na 'hello' dopiero w III 2019. Już mam zdiagnozowane załamanie, ale czekam, bo takie jest prawo. Wszyscy czekamy, Wy też musicie, cierpliwości.
  7. everden

    staranie o obywatelstwo

    wszystko jasne - piękne dzięki
  8. Hej, przypomnijcie proszę 1 kwestię, bo kopię to forum, kopię i nie mogę znaleźć: Imigrant może podchodzić do egzaminu na obywatelstwo amerykańskie po 5 latach, a współmałżonek po 3ch. - ale po 3ch od daty ślubu czy 3ch od daty wjazdu do US? dzięki
  9. everden

    DV-2019 Wylosowany / Nie wylosowany

    Drugi raz HAS NOT BEEN SELECTED No CR1, działaj, działaj, bo ja już chcę do męża !
  10. everden

    Loteria Wizowa DV 2019

    A możecie, tak na zaś, przypomnieć jak to było z wnioskiem DS260? Dostęp do wniosku otwiera się automatycznie zaraz po pozytywnym wyniku? Czy trzeba iść specjalnie do jakiejś stronki? Jakiej?
  11. everden

    NOA1-NOA2

    Dzięki Wodnik, link przydatny i korzystałam z niego już. Modlę się o Vermont, ew.Potomac. Jeszcze się okaże że z DV będzie szybciej niż z rodzinnej pozdrawiam
  12. Witajcie, Czy ktoś wie ile teraz wynosi czas oczekiwania od NOA1 do NOA2 w CR1?
  13. potwierdzam, link przydatny, korzystaliśmy z niego przy okazji I130 , bardzo się przydał! Ktoś jeszcze?
  14. Witam, Właśnie dostaliśmy z mężem I-797C z USCIS i dopiero zaczynamy procedurę. Czy ktoś życzliwy może opowiedzieć kolejne etapy? Wpisy z 2015 mogą być trochę przedawnione, zwłaszcza jeśli chodzi o terminy... Czytałam link, który był przytoczonyw tym wątku, więc kompletnie zielona nie jestem. Ale najbardziej zakręcone dla mnie jest: - kto wypełnia jaki formularz (DS260, I864, itp), ja czy mój mąż w Stanach - jakie są odstępy czasowe między kolejnymi wiadomościami z USCIS, przybliżone oczywiście Dziękuję z góry
×