DziubeQQ Napisano 15 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2005 witam w tym roku ja tez sie skusilam na W&T ale niestety do NY ani okolic mi sie nie udalo :/, jade do Cleveland do Ohio.... W zwiazku z tym mam do Was wielka prosbe czy macie jakies informacje dotyczace tego miejsca ewentualnie stanu? Co jest warte zwiedzenia, zobaczenia i wyprobowania?... Jaki charakter ma to miasto? - wiem na razie tylko tyle ze wielka dziura na odludziu to nie jest (chociaz cos haha) Wielkie dzieki za odpowiedz! ) pozdrowionka i papusie
namfuae Napisano 17 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2005 ja ci duzo nie pomoge, w Cleveland bylem raptem z 5-6 godzin, w dodatku w nocy (czekalem na przesiadke Greyhoundem do NYC). Pochodzilem troche piechatka i moge ci powiedziec ze te miasto jest jakies takie dziwne. Wiezowce wygladaja jakby z wesolego miasteczka, sa niskie na kupce i troche to smiesznie wyglada (jak ten Manhattan w Las Vegas :-) ) Powiem ze bylo dosc sympatycznie i czulem sie bardzo bezpiecznie. Miasto ma niesamowity klimat, poszukaj sobie zdjec w necie to sie przekonasz. Moim zdaniem, choc jak zazanczylem spedzilem tam tylko kilka h, miasto wydaje sie fajniejsze niz chociazby Detroit w ktorym spedzilem nieco wiecej czasu. Ja chyba z checia spedzil bym tam w&t (ale moze dla tego ze lubie roznorodnosc a Detroit i NYC juz poznalem) pozdrawiam i zycze Ci wspanialego w&t w Cleveland namfuae
DziubeQQ Napisano 17 Lutego 2005 Autor Zgłoś Napisano 17 Lutego 2005 hej wielkie dzieki namfuae ciesze sie ze chociaz iz tak krotko tam byles to jednak Ci sie spodobalo... mam nadzieje ze beda to niezapomniane wakacje!! pozdrowionka papapa
lukebanks Napisano 17 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2005 nie chce cie zasmucic ale to jest wielka ddzura na odludziu. ciezko tam ludzi spotkac na ulicy.... nawet w godziniach szczytu. jedno fajne centrum handlowe (tower) a poza tym kicha przez wielkie K. a poza tym nie ma co ogladac. jest muzeum rock'n'rolla i nic wiecej. jak mozesz to uciekaj jak najdalej....
Siekier83 Napisano 21 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2007 oj zgadzam sie w 100% z poprzednikiem. Tak sie akurat zlorzylo ze mialem tego pecha i trafilem wlasnie do Cleveland. Dziura jakich malo miasto bez perspektyw. Przcuje na lotnisku dla hms host. zanim zaczelem prace minelo ok 2 tygodni. przez ten czas probowalem znalesc 2 prace i niestety TE MIASTO NIC NIE MOZE ZAOFEROWAC. co prawda znalazlem 2 prace w....fabryce ale platna tak samo jak w hms ale duzo ciezsza i niebezpieczniejsza. w tym roku byly tu tez 3 dziewczyny z Polski ale zostawily hms i wyjechaly do Chicago. W hms mialy po 35h/tydz. teraz jest troche lepiej bo 50. ale i tak szczerze odradzam to miejsce. to moj 1 i ostatni w&t. Do [beeep] z taka ameryka. i jeszcze raz ostrzegam trzymajcie sie z daleka od cleveland, bo to dziura jakich malo.
cavscout Napisano 22 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2007 oj zgadzam sie w 100% z poprzednikiem. Tak sie akurat zlorzylo ze mialem tego pecha i trafilem wlasnie do Cleveland. Dziura jakich malo miasto bez perspektyw. Przcuje na lotnisku dla hms host. zanim zaczelem prace minelo ok 2 tygodni. przez ten czas probowalem znalesc 2 prace i niestety TE MIASTO NIC NIE MOZE ZAOFEROWAC. co prawda znalazlem 2 prace w....fabryce ale platna tak samo jak w hms ale duzo ciezsza i niebezpieczniejsza. w tym roku byly tu tez 3 dziewczyny z Polski ale zostawily hms i wyjechaly do Chicago. W hms mialy po 35h/tydz. teraz jest troche lepiej bo 50. ale i tak szczerze odradzam to miejsce. to moj 1 i ostatni w&t. Do [beeep] z taka ameryka. i jeszcze raz ostrzegam trzymajcie sie z daleka od cleveland, bo to dziura jakich malo. No prawda. Bialystok za to, to prawdziwa metropolia na skale swiatowa :roll:
karus Napisano 22 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2007 Ohio to generalnie taki stan dziwny... przez Cleveland przejeżdzałem tylko, ale wydawało się spoko
t0d Napisano 22 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2007 oj zgadzam sie w 100% z poprzednikiem. (...) cleveland to nie cała ameryka gdybyś chociaż był w kilku stanach trochę dłużej, od razu byś wiedział też mam problemy z robotą - ale jak wasz Bóg da - to i za rok sobie przyjadę, ot żeby zobaczyć trochę świata, i zbierać argumenty świadczące o tym że Warszawa to za[beeep]e
thewiz Napisano 27 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2007 Wogole w USA trzeba sie nastawic na inny rodzaj szukania pracy. To prawda, moze byc bardzo ciezko. Sama wlasnie przezywam male zalamanie. ;-( Co prawda nie w Cleveland, ale w Sandusky....Cleveland to specyficzne miasto. Ma fajne dzielnice ( na przyklad Beachwood, polecam- swietne centrum handlowe, zdecydowanie lepsze od Tower) ale ogolnie gdybym miala wybierac zdecydowalabym sie na Chicago.
Siekier83 Napisano 29 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2007 Cleveland to juz w moim przypadku historia. Wszystkie okolicznosci zmusily mnie do wyjazdu do Chicago. Z praca nie mam tu problemu i jest o wiele lepiej platna niz w cleweland. Jedyny minus tego wyjazdu to to ze zostawilem pracodawce w cleveland i podobno ma zawiadomic CIEE.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.