gabrielangel Napisano 30 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2007 Wogole w USA trzeba sie nastawic na inny rodzaj szukania pracy. To prawda, moze byc bardzo ciezko. Sama wlasnie przezywam male zalamanie. ;-( Co prawda nie w Cleveland, ale w Sandusky....Cleveland to specyficzne miasto. Ma fajne dzielnice ( na przyklad Beachwood, polecam- swietne centrum handlowe, zdecydowanie lepsze od Tower) ale ogolnie gdybym miala wybierac zdecydowalabym sie na Chicago. no nie zazdroszcze szukania drugiej pracy w sandusky (jesli pracujesz dla CP) i jesli nie masz tez samochodu.
bill Napisano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2007 Trudno nazwać dziurą miasto z prawie 500000 populacją. Zgadzam sie ze OHIO to raczej spokojny stan w którym niewiele sie dzieje ale samo Cleveland moze sie podobać. Ładne położenie nad ERIE LAKE tez ma swoje plusy. Dla mnie Cleveland to baza wypadowa do innych ciekawych miejsc. Blisko z tąd i do Detroit i do Buffalo (Niagara Falls) wcale nie tak daleko tez do Chicago. W samym OHIO jest jeszcze niedaleko miasto ERIE. Z pewnoscia miasto może sie podobać wiec powinnas być zadowolona. Pozdro
cavscout Napisano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2007 Trudno nazwać dziurą miasto z prawie 500000 populacją. Zgadzam sie ze OHIO to raczej spokojny stan w którym niewiele sie dzieje ale samo Cleveland moze sie podobać. Ładne położenie nad ERIE LAKE tez ma swoje plusy. Dla mnie Cleveland to baza wypadowa do innych ciekawych miejsc. Blisko z tąd i do Detroit i do Buffalo (Niagara Falls) wcale nie tak daleko tez do Chicago. W samym OHIO jest jeszcze niedaleko miasto ERIE. Z pewnoscia miasto może sie podobać wiec powinnas być zadowolona. Pozdro Miasto Erie lezy w Pennsylvanii.
thewiz Napisano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2007 Na cale szczescie dla mnie mam samochod i nigdy nie pracowalam w CP, wiec az taka katastrofa znalezienie drugiej pracy w Sandusky nie jest. Katastrofa jest znalezienie czegos w ludzkich godzinach, ale i z tym sie juz uporalam. Koniec pracy nocnej ;-/ . Coz, Sandusky ma wszystkie uroki miasta turystycznego. Cleveland da sie przezyc, ale ogolnie nie jest to miasto moich marzen;-/ Jezioro Erie jest bardzo brudne, o wiele bardziej odpowiada mi jezioro Michigan. Choc nie mozna zaprzeczyc, ze widoki sa bardzo ladne. Kiedys pogubilam sie troche w Cleveland probujac sie pierwszy raz dostac do Beachwood - a kierowca ze mnie marny. Znalazlam sie wtedy w okropnie obskurnej dzielnicy w polnocno wschodniej czesci miasta. W przerazeniu ewakuowalam sie stamtad jak najszybciej. Takie dzielnice sa jednak wszedzie..... nawet w z pozoru czysciutkim i bogatym Chicago.
gabrielangel Napisano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2007 aha, no to dobrze praca w CP tez ma swoje uroki jak masz lat 21, zarabiasz duzo jako kelner a pracujesz niecale 40 godzin tygodniowo a sandusky da sie calkiem niezle zniesc jak ma sie samochod i mozna pojechac do downtown + do paru klubow w okolicy. zgadzam sie co do jeziora Erie. A co do miasta Cleveland to hm ja mam mieszane uczucia - generalnie dla mnie w stanach jest pewnie z 10 wiekszych miast w ktorych da sie zyc na normalnym poziomie z dobrym jedzeniem, wydarzeniami kulturalnymi etc. (glownie miasta na wybrzezach). Cleveland na pewno nie jest jednym z nich, pomimo tego ze jest duze i ma psedo polska dzielnice etc. Jak dla mnie jest to po prostu wieksze mid-west miasto ktore nie ma nic ciekawego do zaoferowania - taki o wiele mniejszy i ubozszy brat chicago. Ps. a co do dzielnic w duzych miastach to zgadzam sie choc nie do konca - w seattle jeszcze nie znalazlem bardzo obskurnej dzielnicy - jest pare gorszych, ale jakis miejsc ktorch wolalabys unikac nie ma. my 2 cents.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.