DreedMed Napisano 6 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2008 Witam! Prosze o odpowiedz czy da sie wynajac samochod na lotnisku w Chicago nie posiadajac karty debetowej?
mags21 Napisano 7 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2008 [da się nadal planujesz wyjazd do przetwórni?
Jim Beam Napisano 7 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2008 Oczywiscie, przeciez wypozyczalnie honoruja wiekszosc kart kredytowych.
DreedMed Napisano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 7 Lutego 2008 [da się nadal planujesz wyjazd do przetwórni? a jak sie da to jak? juz nie planuje przetworni:D moj cel to QG:D Oczywiscie, przeciez wypozyczalnie honoruja wiekszosc kart kredytowych. No wlasnie nie jest to takie oczywiste, jak bylem dwa lata temu to przy wypozyczeniu konieczna byla karta debetowa (czytaj kredytowa:D)
karus Napisano 7 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2008 do QG sie wybierasz????? współczuje... jak ja tam pracowałaem to dolar jeszcze jakoś stał i kasa mnie motywowała do pójscia do pracy, przy obecnym kursie dolara to siłą mnie by tam nie zawlekli
DreedMed Napisano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 7 Lutego 2008 Bez obaw, juz tam raz bylem:D wiec wiem na co sie pisze:D
Rademedes Napisano 7 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2008 te karty kredytowe sa glownie po to, zeby za ewentualne szkody policzyc pozyczajacego samochod po fakcie (przy zawieraniu umowy wypozyczenia czesto podpisujemy cos w rodzaju zgody na obciazenie naszej karty w przypadku szkod), jakby to wygladalo z gotowka to nie wiem, ode mnie zawsze zadali karty (widac nie mialo wiekszego znaczenia czy debetowa czy kredytowa)
Jim Beam Napisano 7 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2008 No wlasnie nie jest to takie oczywiste, jak bylem dwa lata temu to przy wypozyczeniu konieczna byla karta debetowa (czytaj kredytowa:D) Jezeli dla ciebie karta kredytowa to to samo co karta debetowa to raczej nie jestem w stanie ci pomoc.
Rademedes Napisano 8 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2008 Jezeli dla ciebie karta kredytowa to to samo co karta debetowa to raczej nie jestem w stanie ci pomoc. dla Niego i dla wielu jest to to samo, bo w sklepie plastik to plastik i na wielu nie jest napisane czy to debet czy kredyt, raz tez uslyszalem ze tylko kredytowe karty akceptuja, a nie debetowe, dalem debet i powiedzialem ze to kredyt i nie bylo problemu :-)
DreedMed Napisano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 8 Lutego 2008 Dla mnie jest to "prawie" to samo, bo pamietam ze mozna bylo uzywac kredytowej jak debetowej i na odwrot(przy placeniu w sklepie trzeba bylo wybrac debit czy credit!) a roznilo sie to tylko limitem (na debit 500 USD a na credit 2500 USD). Roznica taka ze debet to debet a karta kredytowa mozna wziasc kredyt.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.