Skocz do zawartości

Prawo Jazdy Illinois

puchcio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzieki za link. No wiec tak patrze sobie na te tabelke na podanej stronie i sobie mysle. Mam paszport i SSN, wiec posiadam przynajmniej jeden z wymaganych dokumentow z grupy A,B i C. O legalnosci pobytu nikt tam nic nie pisze, wiec optymistycznie zakladam, iz o to mnie pytac nie beda. Jezeli chodzi o dokument z grupy B "Residency/Personal Data" pojawia sie problem. Podaja wylacznie przyklady, co ewentualnie mogloby sluzyc za udokumentowanie adresu. Wymienionych tam zaswiadczen nie jestem w stanie przedstawic. Ale juz wyslany list na wlasne nazwisko - tak. Slyszalem, ze to wystarczy. Ale jak jest w rzeczywistosci?

• 1 miesiąc później...

Napisano

Odswiezam temat. Wyrabial ktos ostatnimi tygodniami prawko w Chicago? Co wymagali? Jak ktos ma miedzynarodowe to zdaje sie tylko testy czy jazde tez? Mam rowniez dodatkowe pytanie, orientuje sie ktos w jakiej firmie ubezpieczeniowej najlepiej ubezpieczyc fure na okres 6 miesiecy? Interesuje mnie najlepszy wybor pod wzgledem cena/jakosc. Jak ktos ubezpiecza fure na miedzynarodowe prawko to placi wiecej niz ten ktory ubezpiecza ten sam samochod na prawko amerykanskie?

puchcio

Napisano
Odswiezam temat. Wyrabial ktos ostatnimi tygodniami prawko w Chicago? Co wymagali?

http://www.dmv.org/

w jakiej firmie ubezpieczeniowej najlepiej ubezpieczyc fure na okres 6 miesiecy? Interesuje mnie najlepszy wybor pod wzgledem cena/jakosc.

Zapytaj w kilku najwiekszych firmach.

Jak ktos ubezpiecza fure na miedzynarodowe prawko to placi wiecej niz ten ktory ubezpiecza ten sam samochod na prawko amerykanskie?

tak

• 2 miesiące później...
Napisano

Czy komus sie udalo zrobic prawko na wizie studenckiej ? Czy nie ma takiej opcji ? posiadam takze ssn , wolalbym aby ktos odpowiedzial na doswiadczeniach nie linkach , thx

Napisano

moj znajomy zrobil w tym roku w IL bedac na wizie turystycznej

dodam tylko, ze posiadal SSN z poprzednich wyjazdow WAT, nie mial zadnych problemow z wyrobieniem ID i prawka, swoja droga maja nowe wzory o czym wczesniej nie wiedzialem ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...