Cokeman Napisano 16 Marca 2008 Zgłoś Napisano 16 Marca 2008 Wybieram sie w tym roku na W&T do Wisconsin i po sezonie planujemy z kumplem podroz amtrakiem z Wisconsin Dells do Portland w Oregonie a stamtad do San Francisco. Kolejnie do LA i podroz amtrakiem do Chicago ale w drodze powrotnej chcemy zahaczyc o Kanion. Czytalem ze trzeba wysiasc we Flagstaff i przesiasc sie do specjalnej kolejki ale to troszke kosztuje. Czy ktos kto byl wczesniej przy kanionie moglby powiedziec jak tam najtaniej dotrzec i czy nie ma problemu z platnoscia gotowka bo z tego co wiem wiekszosc zyczy sobie karty. Bilety w Amtraku mozna zamawiac max 3 dni przed odjazdem jesli sie placi gotowka. Ile dni trzeba liczyc jesli chce sie zobaczyc kanion z gory i zaliczyc dobry punkt widokowy z odpowiedniej strony rzecz jasna. Z gory dziekuje za pomoc.
nel Napisano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2009 hmm ja Canion zachaczyłam od Las Vegas na każdym kroku są wycieczki jednodniowe albo więcej koszt ok 100 $ autokarem możliwości jest ,wiem może być helikopter, busik ,Hamer powiem że bez tej wycieczki to dostanie się tam długa kręta droga. za samą wycieczke gotówką w autobusie u kierowcy było to juz z biletami wstępu do parku i jakimś "obiadem" w Kanionie frytki i Hamburger:) z LA też pewnie takie wycieczki są . Może nie to co chciałeś usłyszeć ale może pomoże
gabrielangel Napisano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2009 Moi znajomi w ostatni weekend przelecieli sie helikopterem z Las Vegas (250$ od osoby bez ladowania, 750$ od osoby z ladowaniem). Zdjecia super.
gal Napisano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2009 Wybieram sie w tym roku na W&T do Wisconsin i po sezonie planujemy z kumplem podroz amtrakiem z Wisconsin Dells do Portland w Oregonie a stamtad do San Francisco. Kolejnie do LA i podroz amtrakiem do Chicago ale w drodze powrotnej chcemy zahaczyc o Kanion. Czytalem ze trzeba wysiasc we Flagstaff i przesiasc sie do specjalnej kolejki ale to troszke kosztuje. Czy ktos kto byl wczesniej przy kanionie moglby powiedziec jak tam najtaniej dotrzec i czy nie ma problemu z platnoscia gotowka bo z tego co wiem wiekszosc zyczy sobie karty. Bilety w Amtraku mozna zamawiac max 3 dni przed odjazdem jesli sie placi gotowka. Ile dni trzeba liczyc jesli chce sie zobaczyc kanion z gory i zaliczyc dobry punkt widokowy z odpowiedniej strony rzecz jasna. Z gory dziekuje za pomoc. Grand Canyon jest polozony in the middle of nowhere wiec nie patrz na nic tylko jesli masz polaczenie kolejka to korzystaj badz wycieczki z vegas itd gotowka jest ok
radziwon Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 I rada : nie jedź na west rim ( ten ze skywalk-iem ). Nie warto. Jest bliżej ale wrażenia nieporównywalnie słabsze niż south rim. To sporo dalej ale naprawdę warto. Zwłaszcza że do west trzeba sie tłuc dobre 2 godziny małymi drogami w tym z godzinę krętą gruntową drogą wśród kaktusów. Choć klimat na pewno jest świetny . Przy south rim masz małe miasteczko z motelami i sklepami całkiem niedaleko od wjazdu na teren parku , także podejrzewam że jakieś autobusy muszą tam jeździć. Pozdrawiam Piotrek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.