Olcia_ Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2008 Aaa, loool To nawet nie ma o czym dyskutowac. Kupuuuujcie puchcio
mrexel Napisano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2008 Puchcio - no i kto tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem ?? Ale zgadzam się z tobą, jeśli potrzebujesz samochodu na 3 tygodnie to pewnie że lepiej go wypożyczyć na z enterprisa. Ale jeśli chodzi o 4 miesiące, to już trochę za duża różnica. Co do sprzedania to nam się udało sprzedać go prywatnej osobie. W komisie nie próbowaliśmy, ale raczej dużej kasy tam nie dostaniesz. Co do 21 lat to myślę że nie ma żadnych problemów skoro Amerykanie mogę mieć prawo jazdy w wieku 16 czy 17 lat
Pozycjonero Napisano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2008 Benzyna to jakieś 600$. Wydaje mi sie ze jednak trochę drożej, biorąc pod uwagę pojemności amerykańskich samochodów, no chyba ze macie zamiar kupić jakaś hondę civic 1,3 litra
mrexel Napisano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2008 A mi tam wydaje się że jest to calkiem możliwe i nie trzeba hondy Civic z silnikiem 1.3, której tam pewnie nie znajdziesz ale jakiegoś Forda Taurusa z 2-3 litrowym silnikiem, który przy spokojnej jezdzie pali w okolicach 8 litrów na 100km no i oczywiście przy założeniu, że benzyna nie zdrożej(3,20 za galon).
Pozycjonero Napisano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2008 No właśnie ja z kumplem mamy zamiar kupić forda taurusa, podobno autka jest dobre jakości i za 1500 $ można już kupić rocznik 96-97, ale wątpię ze 3 litrowy silnik spali tylko 8l na 100km, według mnie to o 10 - 14 litrów a przy dynamicznej jeździe jeszcze więcej. Może jest na forum osoba co już takim fordem jeździła, jeśli tak to proszę o wszelakie informacje?
puchcio Napisano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2008 Ja jezdzilem voyagerem z 96 roku z silnikiem 3.0 v6. Palil jakies 14 litrow na 100km. Przy takim silniku jak piszesz musisz sie liczyc z takim wlasnie spalaniem. puchcio
mrexel Napisano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2008 No właśnie ja z kumplem mamy zamiar kupić forda taurusa, podobno autka jest dobre jakości i za 1500 $ można już kupić rocznik 96-97, ale wątpię ze 3 litrowy silnik spali tylko 8l na 100km, według mnie to o 10 - 14 litrów a przy dynamicznej jeździe jeszcze więcej.Może jest na forum osoba co już takim fordem jeździła, jeśli tak to proszę o wszelakie informacje? Uwierz mi że między 8 a 10 litrów na setkę spokojnie się zmieścisz. Nam średnia wychodziła między 8 a 9. Jeśli nie wierzysz to wystarczy wejść na jakąś stronkę ze specyfikacjami. Gdzieniegdzie podają spalania a według Forda oficjalne spalanie dla rocznika 97 wynosi 8,4 litra na 100 km.
dewoj Napisano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2008 wszystko zalezy tez od "nogi" kierowcy. Powyzej 100m/h pali jak diabli ale przy jezdzie ok70-80m/h wychodzi nie tak zle. Kazde auto jest do sprawdzenia ile pali. Wpisz w google auto i mpg(miles per gallon). Kierowanie sie wielkoscia silnika nie odzwierciedli realnego zuzycia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.