elina Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2008 no dzięki za informacje na Newarku mamy być chyba o 17 ich czasu więc mam nadzieje, że jeszcze uda się coś złapać... Co do menagera to narazie nie mam pojęcia kto nim będzie ale mam nadzieje, że ktoś fajny myślałam, że wcześniej się idzie do tej pracy nie na 14 a co do tego drugiego zajęcia to zależy to tylko i wyłącznie od moich chęci czy od tych ludzi tam??? Choć ja wolałabym pracować 16 godzin w jednym miejscu i z głowy A co do imprez to też tak z koleżanką pomyślałyśmy, że będziemy chodzić do tego drugiego domku (bo co sobie będziemy brudzić w pokoju ) dużo w ogóle zwiedziłaś będąc w Stanach??? Bo ja mam nadzieje że oprócz pracy coś zwiedze no i podszkole mój kaleki angielski
defi_84 Napisano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2008 jak ladujecie o 17 to spoko z newarku pociagiem do PPB jest ok 1,5 godziny i jakies 20 minut z dworaca kolejowego do jenkinsona co do menagerów to wszyscy sa generalnie w porzadku, zawsze pomocni i bezproblemowi ja w pracy nigdy nie bylam wczesniej niz o 14, to w sumie jest dobry uklad bo przychodzisz w nocy do domku tam zawsze jakas imprezka mniejsza lub wieksza jest wiec mzna sie kulturalnie napic, a potem normalnie sie wyspac, albo rano pojsc na plażę co do rugiej pracy to duzo zalezy od nich, dopoki nie dostaniesz SSN to de facto mozesz gdzies pracowac poza jenkinsonem ale nie dostaniesz za to kasy dopoki nie dasz im wlasnie SSN, my go dostalismy na poczatku sierpnia, wiec jesli juz to proponuje po prostu duzo godzin ale w jenkisnonie- w praktyce niestety roznie to bywa.. szczegolnie jak piszesz ze masz slaby angielski- sorki za to, ale taka prawda co do zwiedzania to ja bylam 4 razy w nowym jorku, w filadelfii, atlantic city, six flagx( park rozrywki)- to zwiedzilam bedac jeszcze w PPB, a potem wybralam sie na floryde do miami i orlando
elina Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2008 Z tym miom angielskim aż tak tragicznie nie jest ale nie jestem też na takim stopniu zaawansowania jak bym chciała Dzięki za wiele pomocnych wskazówek Z tago co napisałaś to chyba rzeczywiście lepiej się starać o więcej godzin ale w tym samym miejscu powiedz mi jeszcze czy wszystkie swoje cenne rzeczy można swobodnie trzymać w pokoju (kase, aparaty, telefony itd????) I czy często zdarzają się chłodniejsze dni, bo moja koleżanka to chce się szykować z vciuchami tam jak na Syberie a ja znowu jak na Sahare
elina Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2008 Mam jeszcze jedno pytanie, czy wykupywałaś sobie ten pakiet Arrival(w niego wliczony jest:transfer z lotniska, jeden nocleg na Columbia University, śniadanie, spotkanie informacyjne i pomoc przy złożeniu wniosku o Social Security Number)???? bo ja tego nie planuje kupować
defi_84 Napisano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2008 nie nie bralam tego- wydaje mi sie to zbedne, tym bardziej ze o dobrej porze przylatujesz i bedziesz miala duzo czasu zeby spokojnie dotrzec do PPB, wydaje mi sie ze ten pakiet jest niepotrzebny. aha jezeli moge Ci cos jeszcze doradzic- to tak jak wspomnialam wygodne buty, moga byc jeszcze z jakas wygodna wkladka, wygodne ubranie do pracy (koszuli dostaniesz), skompletuj sobie dobrze apteczke ( bo leki drogie), szczegolnie na przeziebienie i zoladek ( wiem co mowie;P) i nie bierz duzo ciuchow- naprawde obkupisz sie i miejsce w walizce sie przyda:)
elina Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2008 Więc daje sobie spokój z pakietem arrival co do butów i wygodnych ubrań to sama się domyślam że na szpilkach nie dam rady Dzięki za informacje...
defi_84 Napisano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2008 napisalam o tych butach tez dlatego, że jedna dziewczyna upierala sie na japonki, a druga na pantofle, co bylo dość nietrafionym pomyslem Powodzenia
Lerishi Napisano 10 Maja 2008 Zgłoś Napisano 10 Maja 2008 Witam. Wraz z koleżanką też się w tym roku wybieramy do Jenkinsona przez CCUSA. Lecimy 19 czerwca do NY Będziemy pracować na grach i w związku z tym mam parę pytań: jak wygląda strój służbowy? dostaję się tylko koszulkę czy też czapkę np? i rozumiem, że muszą być krótkie spodenki? są jakieś ograniczenia w tym zakresie? I byłabym wdzięczna gdyby ktoś napisał jak właściwie te gry wyglądają i co my mamy przy nich robić, bo szczerze mówiąc w ogóle nie wiem czego się spodziewać
Defi84 Napisano 23 Maja 2008 Zgłoś Napisano 23 Maja 2008 hej ja wlasnie pracowalam na grach. Od managera dostajesz tylko koszulki 2-3, dostajesz je bezplatnie, jesli chodzo i same gry to jest ich 10 w ciagu dnia pracujesz na 3-4 bo baaaardzo szybko sie nudzą. Generalnie sa to gry typu: mini koszykowka, lowienie rybek za pomoca wedki zakonczonej magnesem, rzut pilka do futbolu amerykanskiego w obrecz, rzut pilka do bejsbola do plastikowych talerzy, rzucanie pileczek, ktore maja wpasc w oznakowane miejsce, potem jak ktos wygra dajesz nagrody, z reguly sa to pluszaki. Na poczatku i tak bedziesz pracowala z amerykanami albo a ludzmi ktorzy wczesniej zaczeli prace. w razie jeszcze jakis pytan pisz smialo aha i co do stroju to spodni moga byc i krotkie i dlugie, natomiast jak juz wczesniej psalam musisz miec zakryte buty wiec proponuje wziac bardzo wygodne adidasy
elina Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2008 Hej Defi84 mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie: czy jak już dojechałaś do PPB to jak dotarłaś do Jenkinsona??? Na pieszo,czy dzwoniłaś po taxi czy do nich tam zadzwoniłaś żeby po Ciebie przyjechali??? I czy ta przesiadka jak jechałaś pociągiem nie była czasem w Long Branch??? bo w Parti[beeep]nt Job Information które dostałam z ccusa pisze,że w takiej miejscowości jest przesiadka i że do Jenkinsona ze stacji kolejowej jest około 6 bloków i że można iśc na pieszo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.