Skocz do zawartości

Point Pleasent?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzięki za wszystkie informacje, na pewno się przydadzą :)

Mam jeszcze pytanie jak tam wygląda sprawa z jedzeniem? bo słyszałam, że ma być jakiś obiad w cenie mieszkania? mam nadzieję, że w pobliżu są jakieś sklepy z jedzeniem, jakby to co podali było niezjadliwe:P

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Lerishi o jedzeniu to ja Ci moge powiedziec :) w cenie mieszkania w tych 85$ co będziemy płacic za mieszkanie jest lunch, który pewnie będzie w pracy znając życie ;)

Napisano

No właśnie jestem ciekawa jak ten lunch będzie wyglądał ;)

w ogóle strasznie drogo sobie za to mieszkanie liczą.... za tą cenę to jakieś luksusy powinny być :)

Napisano

Zapisałam się do tego normalnego, ale w sumie to nie wiem czy dobrze zrobiłam ;)

Mimo wszystko mam nadzieję, że nie będzie tam aż tak źle :)

Z tego co na footprintsach widziałam, to strasznie dużo ludzi się wybiera do Jenkinsona - ciekawa jestem jak my się pomieścimy w tych domkach...

Napisano

Do tego normalnego tzn??? do quite house??? :)

No w tym roku jedzie około 60 osób, co ponoc w porównaniu z poprzednimi latami nie jest aż tak dużo, dolar tanieje i coraz mniej chętnych na takie wyjazdy.

A kiedy przylatujesz do PPB????

Napisano

chodziło mi o ten zwykły, a nie quiet :)

a przylatuję z koleżanką 19 czerwca niestety na JFK, i potem będę musiała jakoś znaleźć drogę na Newark, ale to godzina 16 będzie, więc troszkę czasu jeszcze będzie. A pracę zaczynam 21 czerwca i mam kontrakt do 17 września ;)

A Ty kiedy?

Napisano

Ja zaczynam prace od 14 czerwca(miałam od 10 ale musiałam zmienic kontrakt) a później się zobaczy.... ale wracam pod koniec września. A Wy na kiedy bilet powrotny zakupiłyście??? ;)

Byłaś już wogóle kiedyś z ccusa gdzieś??? :)

do Jenkinsona same zdecydowałyście czy z opcji placement was wyswali??? no z Newarku to dużo pociągów jest bo już sprawdzałam, praktycznie co pół godziny. A jak chcecie później ze stacji w PPB dostac się do Jenkinsona???? bo ja własnie nie wiem jak to rozegrac :)

Napisano

pierwszy raz jadę w ogóle, a Ty już byłaś kiedyś?

my z koleżanką chciałyśmy jechać do Cedar Point i z tego względu się do CCUSA zapisałyśmy i chwilę przed samymi targami się okazało, że Cedar Point nie przyjeżdża :) no i musiałyśmy się szybko zdecydować co robić, i padło na Jenkinsona....

A co do tego trafienia do Jenkinsona to znalazłam kiedyś na jakiejś stronce, więc wklejam:

W Point Pleasant wychodzisz z peronu, przechodzisz przez tory kolejowe i idziesz tą ulicą cały czas prosto aż do oceanu (300-400m), a na miejscu, jeżeli jedziesz do Jenkinson's Pavilion (z CCUSA) to musisz iść w lewo i szukać restauracji z klubem nocnym na tyłach, a jeżeli do Jenkinson's South (ze targów CIEE) jak dojdziesz nad ocean to będziesz praktycznie przy biurze (ale dokładnie nie wiem gdzie jest zlokalizowane).

Co do terminu przyjazdu to jeżeli jedziesz do Jenks Pavilion to powinieneś być w godzinach otwarcia restauracji, czyli mniej więcej od 9 rano do 1-3 w nocy (po tych godzinach możesz z ochroniarzem negocjować żeby ci załatwił spanie, generalnie nie ma z tym problemu

Może nam Defi potwierdzi czy ta droga jest właściwa ;)

Napisano

Ja też pierwszy raz tam jade z ccusa. Ale znajomi byli i raczej na plus wszystko.

Z tago co tam w tej instrukcji ktoś napisał to żeby się dostac to nie ma problemu ale żeby tam kogoś znalezc od tego zamieszania będzie problem... :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...