Skocz do zawartości

Adventure Club Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Musze pochwalic Martę (biuro w Katowicach), która w tym roku była organizatorką mojego wylotu do USA.

Wszystko przebiegło bardzo sprawnie, żadnych problemów. Bardzo miła i konkretna obsługa.

Oby było więcej takich Koordynatorek :)

Napisano

.... chciałbym dodac że też jestem pod wrażeniem milej i fachowej obsługi ... tylko nie przypominam sobie zeby w tym biurze siedziała jakas Kobieta .... o ile dobrze pamiętam pomocy w załatwieniu wyjazdu udzielał gość którego imienia nie pamiętam :)

ale respect za cierpliwość do mojej listy pytań mu się należy ;)

i tak było to biuro z katowic ...

Napisano

No to na chwilę obecną jest tam bardzo miła dziewczyna. Aż się dziwię, że tego nie zauważyłeś hehe.

Co do tego, że nie pamiętasz imienia tego gościa - nie dziwie się- po co zaśmiecać sobie umysł :)

• 6 miesięcy później...
Napisano

Ja nie wiem skad te wszystkie pozytywne opinie o tym biurze. Byłem na W&T pierwszy raz to nie mam porównania ale ogólne wrażenie jest takie, że ciągną kasę gdzie się tylko da:

1. Trzeba było zapłacić 100 zł. za jakies bzdurne szkolenie wizowe. W sumie to nie powinienem mieć pretensji, bo koszt tego szkolenia był chyba wyszczególniony w umowie, ale jak zobaczyłem to "szkolenie" to mnie pusty smiech ogarnął. Szkolenie polegało na tym że pan nam mówił po kolei co mamy wpisać w formularzu. Robienie takiego czegoś to obraza inteligencji studentów. No może było pare problematycznych pól ale wystarczyło wysłać każdemu krótkie wyjaśnienie na maila. Dodam, że Krakowie nie było organizowane szkolenie - musieliśmy dojechać do Katowic i stracić prawie cały dzień na to.

2. Opłata za bitet - tu znowu nie wiem jak z innymi firmami, ale żeby załatwić sobie samemu bilet trzeba było dopłacić 450 zł. Czyli nie dość, że musisz sie samemu zatroszczyć o swój bilet to musisz dopłacić. Paranoja. No więc wybraliśmy opcję, że biuro załatwia nam bilet lotniczy. Skończyło się na tym, że musieliśmy zapłacić 2500 zł., a na bilecie widniała cena chyba 1780 zł. Czyli zarobili na każdym bilecie 700 zł. Jak kumpel zadzwonił co jest grane, to koleś najpierw tłumaczył się, że to jest cena bez podatków (mógł chociaż bardziej oryginalną ścieme wymyślić), a potem mówił że to co zapłaciliśmy to są ceny uśrednione. Ciekawe, bo jak spotkalismy w pracy innych uczestnikow programu, to niektorzy mieli na bilecie napisane nawet 1300 zl. Czyli jeżeli my zapłaciliśmy 1800, inni 1300 a średnia jest 2500 to bilety niektórych musiały by kosztować 3500 zł. :) Aha, no i musieliśmy lecieć Air Francem z Wawy i przesiadać się w Paryżu, denerwować się czy zdażymy na przesiadkę, czy dotrą bagaże itp itd. Lotem za 2500 zł. poleciałbym sobie z Krakowa prosto do Nowego Jorku bez żadnych stresów.

Krotko mowiac nie polecam.

P.S. Z tego co widze to wiele biur życzy sobie kase ekstra za bilet. Nie zmienia to faktu, że 700 zł. przebitki na bilecie to przesada. Nastepnym razem szukalbym biura bez kosztow ukrytych, nawet jakby oplata za program byla ciut wyzsza. Bo na poczatku podpisujesz umowe ze biuro moze sobie ustalić dowolną cene za bilet. I wtedy moga cie wydymać od każdej strony, jak zażyczą sobie 4000 zł. to tyle musisz zaplacic i jest to zgodne z umową. Czytajcie umowy!

• 1 rok później...
Napisano

odświeżę wątek.

właśnie zastanawiam się które biuro wybrać. W moim mieście (lublin) są 4: ACP, BTC, GoGlobal i Work Family. O tym ostatnim to nawet przedtem nie słyszałam, więc waham się między dwoma pierwszymi, bo nie wiem czy jest sens jechać do innego miasta skoro ACP i BTC cieszą się chyba dobrą opinią. A co wy o nich sądzicie? które byście bardziej polecali? bardzo proszę o pomoc :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Powiem tak - ACP to dobrze płatne oferty pracy, kiedyś były magazyny i drukarnie, tygodniowo można było przyciąć nawet 1000 USD - korzystałem i dlatego mogę polecić, jak teraz sytuacja wygląda musisz podpytać :)

Jeśli chodzi o BTC z tego co pamietam mają dość przeciętne prace przy średnich stawkach, ale może coś uległo zmianie - sprawdź :)

GoGlobal i Work Family - a te dwie firmy zupełnie nic mi nie mówią :)

Decyzja i tak zostaje w Twoich rękach, więc życzę mądrego wyboru i powodzenia :)

odświeżę wątek.

właśnie zastanawiam się które biuro wybrać. W moim mieście (lublin) są 4: ACP, BTC, GoGlobal i Work Family. O tym ostatnim to nawet przedtem nie słyszałam, więc waham się między dwoma pierwszymi, bo nie wiem czy jest sens jechać do innego miasta skoro ACP i BTC cieszą się chyba dobrą opinią. A co wy o nich sądzicie? które byście bardziej polecali? bardzo proszę o pomoc ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam! Wybiera się ktoś może w tym roku z ACP z Wawy? Z tego co tu czytam to nieźle koszą kase... Ale ofertę mają wyjątkowo zachęcającą. Czyba warto zaryzykować... Mam nadzieję, że to nie chwyt marketingowy. Oferują pracę w drukarni z 10$ - 15$ / h . Stawka rewelacyjna. Tylko ciekawe jak to na miejscu wygląda. Był może ktoś w tym roku? Jakie Wasze opinie, wrażenia ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...