karus Napisano 25 Maja 2008 Zgłoś Napisano 25 Maja 2008 tak jak pisze Hopa, z ACP przyślac i pewnie maila z propozycją odbioru z lotniska. Zapewne bedzie Hugo rozwozil i kosztowało to coś ok $40, co do moskitów to chyba więcej ich w PL, z Hartford do Quada jest 10 minut jazdy samochodem
agata8543 Napisano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2008 Cześć. Jadę w lipcu do Hartford do Quad (z adventure Club Polska). Jadę pierwszy raz i jadę sama. Poszukuję ludzi do wspólnego wynajęcia mieszkania. Czy ktoś się też tam wybiera? kontakt do mnie: agata85@wp.pl, gg: 10908725. albo odezwijcie sie na forum. czekam z niecierpliwościa! bo sie troche denerwuje ze jade sama:D Agata P.S. wypełniliscie ta ankiete co przesłali? chcecie zeby Was odbierali z lotniska czy dojeżdżacie sami? z góry dzięki za odpowiedzi! pozdrawiam
DreedMed Napisano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2008 Ja co prawda nie jade do Hartford ale moge ci poradzic, ze jezeli jedziesz sama to wypelnij te ankiete. Zostaniesz odebrana z lotniska, spotkasz innych samotnych, a osoba ktora was odbierze posiada namiary na mieszkania. Fakt ze troche was za to skasuje ale moim zdaniem to warto poswiecic ta kase bo nerwow przy szukaniu mieszkania czasem nie brakuje, zwlaszcza jak sie jest samemu, wiec co mowie:D pozdrawiam
pndz Napisano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2008 Witam Pierwszy raz w tym roku jade do Quada ... i mam tutaj małą propozycje abyśmy w tym temacie może zebrali wszelkie informacje odnośnie najistotniejszych rzeczy: - gdzie nocować - ile osób jedize gdize jedize kto jedzie sam kto z kim kto się chce przyłączyć kiedy wylatuje - co zabrac ze sobą - na co uważac w quadzie Ja powiem tak, nie brałbym opór żarcia z Polski, bo tutaj jest kur.. drożej No chyba ze jesz takie na maxa zdrowe jedzienie, bo chleb to jest tam lipa straszna, ale farmazony ludzie mówią, że brakuje polskiego jedzienia itp... no fakt, że mcdonalda przez 3 miechy, ale tak naprawde w stolowkach Quadowskich jest co wybrac, salatki, ziemniaki, jakies mieso itd.. wiadomo ze nie polskie ale wszystkiego miec nie mozna.. to tyle odnosnie szamy... jest taniej niz u nas jesli nie jestes wybredny, a fastfoody sa po prostu za smieszne pieniadze.. Co do osób które się dobierają i jadą same, to troche przypał, i mówie to z pełna świadomością, nie żeby kogoś zniechęcić, ale widzialem wiele osób które były na doczepkę, spoko ludzie, ale potem 3 miechy mieli przej.. w chacie bo powiedzmy 3 osoby się znały i delikatnie mówiąc "decydowały" o większości co ma miejsce bo jak ktoś sam jest to raczej musi się dostosować, kupić furę wspólnie i mieszkanie też razem... więc mówie ostrożnie dobierać i zawsze się zapytać - Wiesz co jaki masz priorytet ? Bo prawda jest taka, że Quad jest specyficzny i to jest [beeep], ale i dobry hajs $$ i niektórzy jada tam do pracy z naciskiem na zabawe zobaczenie czegoś więcej niż Chicago a niektórzy przyjechali kosić hajs i potem różne krzywe akcje wypadają, że ktoś chce na overtime'y iść a ktoś wolałby nad jeziorko... wiem, że to jest do dogadania tylko jak ktoś jedzie po hajs także przerwy robi jak nie dostaje overów w 3 kolejnych qudach to dopiero robi sobie wolne, i znam takie osoby i to sezonowo przyjezdzajace do Quada i wiem, że to na 100 koliduje z osobami ktore raczej chcą sobie kupic troche ciuchów jakaś elektronike no i zobaczyć naprawdę Amerykę, pochodzić po knajpach i klubach, zobaczyc miasta itp... także wybierajcie mądrze ;-) Ah jeszcze dopisze, żeby nie było bez konkretów (zeszły rok Milwaukee ceny) 2L Colki,Sprite,Fany itp... $ 1.30 przy zakupie 6 butli po 1 wychodziło 1/2 galona wódki $14,99 1 L smirnoffa jabłkowego [beeep]go chyba tyle samo ale za 1L Double Cheesburger w McDonaldzie $ 1 Największe frytki $1.75 Duża pizza hut z największa ilością składników $10 w promocji Torba lodu $2 Bułki ala bagietki $2 - 2 szt. Ser żółty krojony z $5 zależy ile ja nie pamitam Browar 4x 0,5L 8% $2 - to mi znajdź w Polsce takie piwo - a nie jest to najtańszy jakiś wcale, dobre - Milwaukee Best Także niech mi nikt nie pierd.. ze jest drogo, w Polsce jest drożej w h.. Ja to mam ostatnia taka rade, krem sobie kupcie w Polsce jakiś na odciski, do rąk, jakiś nawilżający itp.. bo tam te nivea tanie akurat nie są myśle, że akurat to warto u nas wziać, ew. jakieś plastry ale tego nie sprawdzalem ile stoją
r4mz35 Napisano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2008 A jak jest z netem ? w cenie czynszu będzie ? czy trzeba sobie zalatwic ? jakszybszy , najtanszy ? porady ? dzieki
diver Napisano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2008 hey A jak jest z podwozka do Saratoga Springs ? mozna to zalatwic w ACP ? Dobrze by bylo tez miec namiary na mieszkanga w Saratoga, bo to turystyczna i droga miejscowosc Bede tam najpozniej 9 lipca). Pozdro serdeczne
sebastian22 Napisano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2008 Witam.Mam pytanko co do jeziora Michigan .Jade do Milwaukee i zastanawiam sie czy mozna sie kapac w tym jeziorku tak bez lipy ewentualnie czy jest niedaleko jakies fajne , czyste jeziorko.Z gory dzieki za odpowiedz
karus Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 heyA jak jest z podwozka do Saratoga Springs ? mozna to zalatwic w ACP ? Dobrze by bylo tez miec namiary na mieszkanga w Saratoga, bo to turystyczna i droga miejscowosc Bede tam najpozniej 9 lipca). Pozdro serdeczne nie jestem pewien ale na 99% nie ma takiej moliwosci zeby acp załatwiał odbiór z lotniska w saratodze Witam.Mam pytanko co do jeziora Michigan .Jade do Milwaukee i zastanawiam sie czy mozna sie kapac w tym jeziorku tak bez lipy ewentualnie czy jest niedaleko jakies fajne , czyste jeziorko.Z gory dzieki za odpowiedz jasne ze w michigan się mozesz kąpac, są nawet fajne plaze w milwaukee np przy końcu lincoln ave, z resztą wisconsin to kraina jezior to na bank znajdziesz coś dla siebie
r4mz35 Napisano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2008 Karus a moje pytanie :> ? ? ? oczywiscie moze ktos inny odpisac . z gory dzieki
karus Napisano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2008 A jak jest z netem ? w cenie czynszu będzie ? czy trzeba sobie zalatwic ? jakszybszy , najtanszy ? porady ? dzieki Na mieszkanie z dostępem do neta wliczonym w czynsz bym nie liczył bo to rzadkośc. Jest możliwosc podłaczenia się na dziko bo sieci są czesto niezabepieczone. Net jest tani i jest mozliwosc podłaczenia na 3 czy 4 miesiące. My płaciliśmy za 3Mb coś ok $20 czy $30 za miesiąc. Jesli jedziesz do hartford to jak bedziesz miał aby gniazdko kablówki w chacie to jedziesz do firmy która miesci się na tyłach wallmartu w West Bend i oni przyjadą i podłaczą. Polecam zakupy przez interent na np. amazon.com - duzo taniej, nie płaci się podatku. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.