Asiek003 Napisano 22 Maja 2008 Zgłoś Napisano 22 Maja 2008 chcialam sie dowiedziec ile mozna przewiezc do stanow zjednoczonych kg?? Aha slyszalam, ze podobno miejsce przy oknie jest drozsze??
Rademedes Napisano 22 Maja 2008 Zgłoś Napisano 22 Maja 2008 limity bagazu sprawdzisz na stronach odpowiednich linii, najczesciej masz prawo do: 2 sztuk bagazu po 23kg kazdy 1 sztuke bagazu podrecznego 10kg 1 sztuke bagazu osobistego (laptop, kamera, itp itd.) warto jednak sie upewnic czy linie nie wprowadzaja dodatkowych ograniczen, a co do miejsca przy oknie, to kompletna bzdura ze placi sie wiecej ;-)
SantaCruz Napisano 22 Maja 2008 Zgłoś Napisano 22 Maja 2008 co do tego miejsca przy oknie to wcale nie kompletna bzdura. niektore linie lotnicze w USA zaczely wprowadzac takie oplaty !
Rademedes Napisano 22 Maja 2008 Zgłoś Napisano 22 Maja 2008 moze chodzi o tzw. ich specjalne miejsca?
SantaCruz Napisano 22 Maja 2008 Zgłoś Napisano 22 Maja 2008 tu tak na szybko wyszukany artykul odnosnie linii US Airways wczesniej czytalem o tym na yahoo, ze linie lotnicze szukaja dodatkowych zrodel pieniedzy i wprowadzaja oplaty za uslugi, ktore kiedys byly oczywiste. http://www.philly.com/philly/business/2008...isle_seats.html
Rademedes Napisano 24 Maja 2008 Zgłoś Napisano 24 Maja 2008 ja sie osobiscie zlapalem na tym, ze np. lecac po USA niektore linie wprowadzily od polowy maja oplaty za drugi bagaz (czasem to kosztuje $25 czasem wiecej)
klaudek Napisano 24 Maja 2008 Zgłoś Napisano 24 Maja 2008 Ja ci jednak radze za duzo nie ciagnac TAM, poniewaz zobaczysz jakie TAM sa ceny za ciuchy i moze ci zabraknac miejsca jak bedziesz wracac TU. Polecam Ci odrazu odszukanie najblizszego sklepu ROSS i juz bedziesz wiedziec o czym mowie.
Lupus85 Napisano 24 Maja 2008 Zgłoś Napisano 24 Maja 2008 Kocham slogan Rossa "Dress for less" Sam potwierdzam, że ten sklep daje duuuże możliwości odchudzenia porfela
ozzy Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 A czy orientuje się jaka jest dopłata za nadbagaż np. za każdy kilogram dodatkowy ile wynosi ?? Napiszcie bo jestem ciekaw do jakich walizek wy sie pakujecie żeby nie przekroczyć tych 23kilo w klasie ekonomicznej ?? Ja mam tzw szafe podróżną czyli walizke o wysokosci 80cm i jak ja kiedys z ciekawosci zważylem w pelnym załadunku to waży ok 30kg. Chyba bede musiał kupić dwie mniejsze bo z tymi 2x23 to lekka paranoja - wolałbym np. 1x35
SantaCruz Napisano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2008 odnosnie tematu :/ http://news.yahoo.com/s/ap/20080613/ap_on_...rlines_bag_fees
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.