Gość Napisano 3 Marca 2005 Zgłoś Napisano 3 Marca 2005 S3uchajcie, wybieram sie ze znajomym do pracy w3aśnie na Floryde.Jedziemy z WT,ale o pracodawców staramy sie sami. Powiedzcie mi,jak oceniacie ten stan,to miejsce? czy mozna znale1a druga prace? co ze stawkami za godzine? no i czy ten upa3,to istotnie powala z nóg? regards:)
binio Napisano 3 Marca 2005 Zgłoś Napisano 3 Marca 2005 Elo Ja tez sie wybieram w tym roku na Floryde, konkretnie do Okeechobee - jakiejs miejscowosci nad jeziorem o tej samej nazwie. Z tym, ze mam juz prace nagrana. Z tego co wyczytalem i wypytalem sie to Floryda jest podobno jednym z najlepszych miejsc do wyjazdu. Podobno zycie tam sie toczy calkiem inaczej niz na polnocy w Chicago czy NY. Szczegolnie jesli nastawiasz sie nie tylko na prace ale tez na zabawe i takie tam rzeczy, wiesz. Jeste tez na pewno bardzo pieknym stanem... I podobno p3aca te? niez3a. Ja mam akurat robote z targów za 7,50, ale jak mowi mi kolezanka ktora wyjezdza tam regularnie nie ma najmniejszych problemow z pracą ale podobno malo ludzi chce sie przepracowywac w takim miejscu. A ciepe3ko rzeczywiscie jest )) Podobno strasznie goraco ale jak patrzylem na temperatury to srednio 31 stopni chyba... nie tak duzo. Nie wiem dlaczego ludzie tak na to narzekają. Poza tym Floryda ma cos czego nie ma nigdzie indziej... HEAT Juz nie moge sie doczekac meczu przedsezonowego Aaaa wlasnie nie wiem czy dobrze wyczytalem ale to prawda ze na Florydzie NIE UZNAJ! polskiego ani nawet miedzynarodowego prawka w ogole?? I zrobic tez jest ciezko? pozdr
Gość Napisano 4 Marca 2005 Zgłoś Napisano 4 Marca 2005 super ,ze masz nagraną prace:) swoja drogą ja s3ysz3a3am w3aśnie,ze na Florydzie stawki są najmniejsze:(...we'll see..., ale piszcie ludziska,co wiecie na temat tej Florydy!! chetnie przeczytam ka?dy post i wszielkie informacje!! dziekuje:) P.S.....a mnie sie tak ten Nowy York spodoba3,ze nie wiem czy jest takie drugie miasto na świecie....no moze Floryda te? uderzy w moje upodobania? mam nadzieje:)poza tym lubie poznawaa nowe miejsca:)takze mysle,ze bedzie oki.Boje sie tylko tego,ze podobno na Florydzie sezon konczy sie ju? w po3owie sierpnia:(zatem co potem? to mnie troche martwi:(
lobo Napisano 4 Marca 2005 Zgłoś Napisano 4 Marca 2005 w zeszlym roku przepracowalem kilka miesiecy na Florydzie.. co do upalow, to faktycznie zar sie z nieba leje, straszna wilgotnosc, ale mozna sie przyzwyczaic, mi to nawet pasowalo, no i poki nie pracujesz na dworze to nie jest zle. ile zarabia sie.. ciezkie pytanie bo Floryda dosc spora jest i dosc sporo plac w takim razie, ja pracowalem roznie od 2.13 w knajpie, po 7 na reke w hotelu. sezon - w polnocnozachodniej czesci Florydy konczy sie z samymy poczatkiem wrzesnia, ale nadal jest praca, bo tak zawsze sie cos dzieje, co prawda mniej, ale wciaz praca przewaznie jest. pozdrawiam i polecam
wipeout Napisano 6 Marca 2005 Zgłoś Napisano 6 Marca 2005 Pamietajcie ?e na Florydzie nie p3acicie podatku stanowego
SantaCruz_CA Napisano 6 Marca 2005 Zgłoś Napisano 6 Marca 2005 P.S.....a mnie sie tak ten Nowy York spodoba3,ze nie wiem czy jest takie drugie miasto na świecie.... oj jest jest - i to nie jedno!! i to fajniejsze! :-)
MB Napisano 10 Marca 2005 Zgłoś Napisano 10 Marca 2005 Ja pracowalem dwa lata temu na florydzie, konkretnie w Panama City Beach. Musze sie zgodzia z przedmówcami ?ar to sie leje z nieba. Wyjezdzalem do USA przez biuro YES na poczatku czerwca. Pracowa3em na poczatku dla kontraktora (posrednika) - mialem 2 prace prawie od poczatku. Mialem stawke 6.50. Po miesiacu znalazlem jednak lepsza prace za 7.75. Tam gdzie bylem praca konczyla sie w polowie siepnia, a dokladniej kiedy konczyly sie dzieciakom wakacje.
wipeout Napisano 10 Marca 2005 Zgłoś Napisano 10 Marca 2005 Ja pracowa3am na Florydzie dwa WATy - mnie upa3 nie doskwiera3, ale jestem ciep3olubna W Orlando pracy by3o pod dostatkiem do po3owy września, wiec te? spoko. Zale?y jak kto trafi i co lubi
Gość Napisano 10 Marca 2005 Zgłoś Napisano 10 Marca 2005 MB , no to mnie troche zmartwi3eś z tym,ze praca jest tylko do po3owy sierpnia, choc sama mam tego swiadomośa...co robi3eś zatem po zakonczeniu sezonu? Pozdrawiam wszystkich , którzy odpisują na mój post:) dziekuje Wam:)
MB Napisano 10 Marca 2005 Zgłoś Napisano 10 Marca 2005 Pracowalem dalej, z tym ze liczba godzin zmniejszyla sie maskarycznie. J
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.