Robert Wiese Napisano 2 Marca 2004 Zgłoś Napisano 2 Marca 2004 Planuje z dziewczyną wyjechaa do USA, czy mając niemieckie obywatelstwo mam u3atwioną sprawe?, czy po prostu moge wsiąśa w samolot (zatrzymaa sie u znajomych) bez problemów zarejestrowaa sie w tamtejszym urzedzie i podjąc prace? Obeznanych w temacie prosze o rozwiniecie kwestii, pozdrawiam
wipeout Napisano 2 Marca 2004 Zgłoś Napisano 2 Marca 2004 Do Stanów wje?d?asz bez wizy, ale czy mo?esz z biegu pracowaa nie wiem... Wydaje mi sie ?e potrzebujesz pozwolenia na prace tak czy inaczej... :?
aRTi Napisano 2 Marca 2004 Zgłoś Napisano 2 Marca 2004 Witam, Z niemieckim paszportem mozesz wjechac bez problemu tylko turystycznie na 3 mies. bodajze z mozliwoscia przedluzenia na kolejne 3 ale zeby pracowac /legalnie/ musisz wystapic o wize pracownicza :cry:
kimi Napisano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2004 czesc,sluchajcie,a po wejsciu Polski do UE mt tez nie bedziemy potrzebowali wizy,zeby pojechac na wakacje do USA?... :?
w0jn4 Napisano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2004 Kimi, jesli by tak bylo to spora liczba osob nie brala by udzial w np. programie work & travel. Narazie wejscie do unii nie oznacza zniesienie wiz dla polakow. Pozdr.
kimi Napisano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2004 ech kurcze,juz wiem... zle zrozumialam. ale teraz juz wiem,ze Niemcy maja podpisanaa ze Stanami umowe i nie potrzeba im wizy... dzieki za info
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.