Skocz do zawartości

Czy obywatele UE potrzebują wizy do USA?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuje z dziewczyną wyjechaa do USA, czy mając niemieckie obywatelstwo mam u3atwioną sprawe?, czy po prostu moge wsiąśa w samolot (zatrzymaa sie u znajomych) bez problemów zarejestrowaa sie w tamtejszym urzedzie i podjąc prace? Obeznanych w temacie prosze o rozwiniecie kwestii, pozdrawiam

Napisano

Do Stanów wje?d?asz bez wizy, ale czy mo?esz z biegu pracowaa nie wiem... Wydaje mi sie ?e potrzebujesz pozwolenia na prace tak czy inaczej... :?

Napisano

Witam,

Z niemieckim paszportem mozesz wjechac bez problemu tylko turystycznie na 3 mies. bodajze z mozliwoscia przedluzenia na kolejne 3 ale zeby pracowac /legalnie/ musisz wystapic o wize pracownicza :cry:

• 1 miesiąc później...
Napisano

czesc,sluchajcie,a po wejsciu Polski do UE mt tez nie bedziemy potrzebowali wizy,zeby pojechac na wakacje do USA?... :?

Napisano

Kimi, jesli by tak bylo to spora liczba osob nie brala by udzial w np. programie work & travel. Narazie wejscie do unii nie oznacza zniesienie wiz dla polakow.

Pozdr.

Napisano

ech kurcze,juz wiem... zle zrozumialam. ale teraz juz wiem,ze Niemcy maja podpisanaa ze Stanami umowe i nie potrzeba im wizy... :lol:

dzieki za info

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...