Skocz do zawartości

wniosek o wize nieimigracyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam problem, jesli chodzi o wypelnienie wniosku DS-156, a dokladniej punktu 24.nie wiem jeszcze, pod jakim adresem zatrzymam sie w stanach, bede wiedziec to dopiero na miejscu.czy w takim razie moge zostawic ten punkt pusty?czy bedzie to mialo jakis wplyw na otrzymanie wizy turystycznej?punkt 25. tez pomijam.moze ktos wypelnil niedawno ten wniosek i bedzie mogl mi doradzic??

Napisano

hej :D

Wlasnie mam przed nosem ten wniosek :D i moim zdaniem majac wize turystyczna powinnas je wypelnic. Podaj przykadowy hotel, motel, w ktorym moglabys sie zatrzymac.

We wniosku powinny byc wypelnione wszystkie pola. Tak czytalam :D

pozdrawiam

powodzenia :lol:

pa

Napisano

dzieki Wiolu.a czy Ty kiedys jechalas na wize turystyczna? a moze ktos mial lub ma podobny problem do mojego? jesli juz wpisze jakis motel to chyba zmyslony, ale obawiam sie, ze oni to beda sprawdzac...

Napisano
dzieki Wiolu.a czy Ty kiedys jechalas na wize turystyczna? a moze ktos mial lub ma podobny problem do mojego? jesli juz wpisze jakis motel to chyba zmyslony, ale obawiam sie, ze oni to beda sprawdzac...

nie wymyslaj zadnego hotelu/motelu, bo poprosza o potwierdzenie rezerwacji/przedplaty i co wtedy zrobisz...?

tak samo po przylocie do usa, na granicy - tez lepiej wymysl prywatny adres niz hotel - jak jechalem na weekend do NYC 2 lata temu, poprosili mnie o pokazanie rezerwacji/voucheru na hotel na granicy...

Napisano

Witaj

Nie masz wymyslac tylko podac konkretny, w ktorym ewentualnie moglabys sie zatrzymac.

Mi tak doradzono. Zreszta tu na forum :D

A jestem na takim samym etapie jak Ty :D czyli na poczatku tej skompilkowanej drogi. Powodzenia!

Pozdrawiam

Wiola

Napisano
Witaj

Nie masz wymyslac tylko podac konkretny, w ktorym ewentualnie moglabys sie zatrzymac.

nie o to mi chodzi. mam na mysli to, zeby nie mowila ze spi w danym hotelu, bo oni ja poprosza o potwierdzenie rezerwacji, ktorego ona nie bedzie miala (chyba ze do czasu rozmowy/wyjazdu zdazy zdecydowac i cos zarezerwuje).... to juz nie te czasy, ze rezerwacje sie robi telefonicznie (no robi sie ale rzadko i zazwyczaj bedac juz na miejscu w danym kraju)- przy dzisiejszych systemach rezerwacyjnych i internecie zawsze sie ma jakis wydruk rezerwacji/przedplaty albo chociaz numer rezerwacji w danym systemie.

lepiej juz podac jakis prywatny adres - bo tu jest mniejsze dla nich pole do popisu przy sprawdzaniu - sam tak zreszta kiedys zrobilem i "przeszlo" ;-) albo dla swietego spokoju powiedz jakims znajomym z US, ze sie posluzysz ich adresem we wniosku wizowym...

no chyba ze pojdziesz tam na fuksa, wpiszesz dane jakiegos hotelu i przy ich pytaniu wylecisz z tekstem ze chcesz wlasnie tam zamieszkac, ale uzalezniasz dokonanie rezerwacji/przedplaty od decyzji przyznania wizy lub nie itd... ale na Twoim miejscu ja zabajerowalbym ich jakims adresem prywatnym... ;-)

Napisano

Santa Cruz pewnie masz racje. Przeciez juz to przerabiales :D

My jeszcze nie :D

Pozdrawiam Santa cieplutko

Ale cos trzeba wpisac. Prawda?

Oleczko jedziesz tak zupelnie w ciemno? Santa ma racje. Moze adres znajomych? pa pa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...