oleczka23 Napisano 4 Marca 2005 Zgłoś Napisano 4 Marca 2005 mam problem, jesli chodzi o wypelnienie wniosku DS-156, a dokladniej punktu 24.nie wiem jeszcze, pod jakim adresem zatrzymam sie w stanach, bede wiedziec to dopiero na miejscu.czy w takim razie moge zostawic ten punkt pusty?czy bedzie to mialo jakis wplyw na otrzymanie wizy turystycznej?punkt 25. tez pomijam.moze ktos wypelnil niedawno ten wniosek i bedzie mogl mi doradzic??
wiola Napisano 4 Marca 2005 Zgłoś Napisano 4 Marca 2005 hej Wlasnie mam przed nosem ten wniosek i moim zdaniem majac wize turystyczna powinnas je wypelnic. Podaj przykadowy hotel, motel, w ktorym moglabys sie zatrzymac. We wniosku powinny byc wypelnione wszystkie pola. Tak czytalam pozdrawiam powodzenia pa
oleczka23 Napisano 5 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 5 Marca 2005 dzieki Wiolu.a czy Ty kiedys jechalas na wize turystyczna? a moze ktos mial lub ma podobny problem do mojego? jesli juz wpisze jakis motel to chyba zmyslony, ale obawiam sie, ze oni to beda sprawdzac...
SantaCruz_CA Napisano 5 Marca 2005 Zgłoś Napisano 5 Marca 2005 dzieki Wiolu.a czy Ty kiedys jechalas na wize turystyczna? a moze ktos mial lub ma podobny problem do mojego? jesli juz wpisze jakis motel to chyba zmyslony, ale obawiam sie, ze oni to beda sprawdzac... nie wymyslaj zadnego hotelu/motelu, bo poprosza o potwierdzenie rezerwacji/przedplaty i co wtedy zrobisz...? tak samo po przylocie do usa, na granicy - tez lepiej wymysl prywatny adres niz hotel - jak jechalem na weekend do NYC 2 lata temu, poprosili mnie o pokazanie rezerwacji/voucheru na hotel na granicy...
wiola Napisano 5 Marca 2005 Zgłoś Napisano 5 Marca 2005 Witaj Nie masz wymyslac tylko podac konkretny, w ktorym ewentualnie moglabys sie zatrzymac. Mi tak doradzono. Zreszta tu na forum A jestem na takim samym etapie jak Ty czyli na poczatku tej skompilkowanej drogi. Powodzenia! Pozdrawiam Wiola
SantaCruz_CA Napisano 5 Marca 2005 Zgłoś Napisano 5 Marca 2005 WitajNie masz wymyslac tylko podac konkretny, w ktorym ewentualnie moglabys sie zatrzymac. nie o to mi chodzi. mam na mysli to, zeby nie mowila ze spi w danym hotelu, bo oni ja poprosza o potwierdzenie rezerwacji, ktorego ona nie bedzie miala (chyba ze do czasu rozmowy/wyjazdu zdazy zdecydowac i cos zarezerwuje).... to juz nie te czasy, ze rezerwacje sie robi telefonicznie (no robi sie ale rzadko i zazwyczaj bedac juz na miejscu w danym kraju)- przy dzisiejszych systemach rezerwacyjnych i internecie zawsze sie ma jakis wydruk rezerwacji/przedplaty albo chociaz numer rezerwacji w danym systemie. lepiej juz podac jakis prywatny adres - bo tu jest mniejsze dla nich pole do popisu przy sprawdzaniu - sam tak zreszta kiedys zrobilem i "przeszlo" ;-) albo dla swietego spokoju powiedz jakims znajomym z US, ze sie posluzysz ich adresem we wniosku wizowym... no chyba ze pojdziesz tam na fuksa, wpiszesz dane jakiegos hotelu i przy ich pytaniu wylecisz z tekstem ze chcesz wlasnie tam zamieszkac, ale uzalezniasz dokonanie rezerwacji/przedplaty od decyzji przyznania wizy lub nie itd... ale na Twoim miejscu ja zabajerowalbym ich jakims adresem prywatnym... ;-)
wiola Napisano 5 Marca 2005 Zgłoś Napisano 5 Marca 2005 Santa Cruz pewnie masz racje. Przeciez juz to przerabiales My jeszcze nie Pozdrawiam Santa cieplutko Ale cos trzeba wpisac. Prawda? Oleczko jedziesz tak zupelnie w ciemno? Santa ma racje. Moze adres znajomych? pa pa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.