Skocz do zawartości

HSA Host??Czy parki rozrywki??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam ogromna prosbe do Was,

Czy ktos z Was wie cos na temat pracy w HMS Host?

Bo mam mozliwosc wyboru wlasnie ich lub Cedar Point, lub Paramout, lub Six Flags... i jestem w kropce... Prosze, jesli umiecie mi doradzic, bede dozgonnie wdzieczna :D

Napisano

HMS Host to troche zbyt ogólnie powidziane. Oni mają dziesiątki lokacji w Ohio, Pennsylvanii, New jersey, NY, a od tego gdzie bedziesz (czyli gdzieś ko3o wiekszego miasta czy w kompletnej dziurze) sporo zale?y.

Napisano

Czy umialabys mi powiedziec cos na ten temat?

Wiem ze to jest New Jersey ale kompletnie nie wiem na czym polega praca u nich i co to dokladnie jest..

A moze wiesz cos na temat Cerad Point Sandusky lub paramout Greate America..Czy w ogole warto tam jechac?

pozdrawiam,

gabuś

Napisano

HMS Host ma lokacje przy autostradach i na lotniskach. Oni siebie określają jako "fast food businesses." Na stronie http://www.hmshosttravelservices.com/ klikajac na Travel Plazas dla autostrad lub na Airports dla lotnisk mo?esz sprawdzic jakie firmy znajdują sie tam gdzie masz szanse pracowaa (czyli np. taco bell, nathan's famous, pizza hut, starbucks). Nie pracowa3am u nich wcześniej, dopiero w tym roku do nich trafie (te? NJ wiec jak sie zdecydujesz to daj znaa), wiec niewiele wiecej wiem. Maja wy?szą stawke godzinowa niz w parkach rozrywki i nie masz tego problemu ze we wrześniu pracujesz tylko w weekendy. Za to w parkach wieksza szansa na nadgodziny w licu i sierpniu (które jednak nie są p3atne 150% jak w przypadku HMS).

Wydaje mi sie, ?e do parków lepiej jechaa na samym początku sezonu kiedy mo?na dostaa dobry housing i dobrą prace. Potem ju? zostają te nieco mniej atrakcyjne.

Napisano

Hej! ja bylam w Paramount Kings Dominion, czyli parku nale?ącym do tej samej sieci. Jestem z nich zadowlona bo mialam duzo godzin nawet 75-80 tygodniowo, ale jak mówi3 poprzednik chodzi tu g3ównie o czerwiec, lipiec i poczatek sierpnia. Ponad to w Kings Dominion zapewniali housing i transport. Praca ró?na, zalezy gdzie trafisz - polecam fooda, bo jest klima, i jest ogolnie lzej. A zawsze mozna tez cos zjesc, czy zabrac resztki do domciu - ale to zalezy od szefa. Ja mialam spoko. Nawy?sza stawka jest na ecology- czyli sobie chodzisz z miote3ka i udajesz ze sprzatasz - czasem mo?na sporo kasy znaleśa przypadkiem. Ale goraco, no i trzeba kilkanascie godzin 3azic. Nie pisz sie jednak na rajdy i na gamesy, bo to nuda i trudno wytrzymac. Ogólnie wszytko zalezy, co i z kim bedziesz robi3, ale zawsze mo?esz sie przeniesc jak cos nie gra. O pozosta3ych robotach nic nie wiem. Pozdrawiam

Napisano

Hej deedee,

Czy ty juz mialas rozmowe z pracodawco i wiesz na jakim stanowisku,gdzie,za ile bedziesz pracowala?Czy twoj angielski jest super dobry czy swietny?Jak bylo na rozmowie?Czy wiesz czy oni zapewniaja housing?Ja probowalam sie czegos dowiedziec ale bez skutku..:D

Chyba sie zdecyduje ale to dopiero targi wiec nie ma pewnosci czy mnie wybiora..Prosze cie podziel sie ze mna swoja wiedza;)

ps.skad jestes?Na ile jedziesz?Czy juz masz wszystko zalatwione?na ktory roku s

jestes?

pozdrawiam,

ściskam.)

gabuś :D

Napisano

Ja by3am na targach 17 stycznia. Wygląda3o to tak, ?e ju? wcześniej mogliśmy sobie poprzeglądaa dostepne lokacje do wyboru, by3o ich sporo w wielu stanach. Wiec juz jadąc na targi wiekszośa osób wiedzia3a gdzie chce jechaa. Nie zawsze sie to udawa3o, bo np. na targach które mia3y miejsce ileś tam wcześniej mog3y zostaa zape3nione wszystkie wakaty w danej miejscowości.

Jeśli chodzi o stanowisko pracy to nie powiedzą ci na targach (przynajmniej mi nie powiedzieli). Są trzy: cashier/line attendant/utility. Ale to jako kto bedzies pracowaa oka?e sie dopiero na miejscu. Wiekszośc lokacji ma stawke $7.50 za godzine.

Wydaje mi sie, ?e wszystkie lokacje zapewniaja housing, ale jest on raczej drogi, wiec myśle, ?e po przyje1dzie spróbuje znale1a cos tanszego.

Na targach w moim przypadku nikt nie sprawdza3 jak mówie po angielsku, ale panowie obok przeproadzali takie rozmowy orientacyjne. Ale nic sie nie martw: to by3y w3aśnie pytania w stylu: a dlaczego chcesz jechaa tam gdzie chcesz jechaa? Oni mają zazwyczaj tum osób na g3owie i dlatego rozmowy są krótkie. I myśle, ?e nie powinnaś sie obawiaa: wybiorą cie, bo czemu by mieli nie.

Ja bede w Richard Stockton Travel Plaza.

Jade z Lublina, jestem na 4 roku. Lece 18 czerwca, a powrót gdzieś w pa?dzierniku. Dzj znaa jak posz3o jak ju? bedzie po. Pozdrawiam :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...