mbacz Napisano 12 Września 2008 Zgłoś Napisano 12 Września 2008 witam, mam kilka pytan dot. aplikacji o zielona karte. z gory dziekuje za pomoc. aktualnie przebywam w usa na wizie h1b, wyszlam za maz za obywatela amerykanskiego i chialabym zlozyc petycje o zielona karte. problem jest ze chcialabym jak najszybciej zrezygnowac z pracy,a dzien w ktorym rezygnuja=jestem tu nielegalnie. ponadto w listopadzie planuje przyleciec do polski na miesiac. czy moge zlozyc petycje i300 przed wylotem do polski i wrocic do usa na wizie h1b? czy lepiej poczekac do powrotu i potem zlozyc i300? czy moge zrezygnowac z pracy zanim petycja zostanie rozpatrzona? karina pisala: "3. Jesli ktos jest legalnie i zacznie sponsorowanie na green card to ta osoba MUSI utrzymywac legalny status do momentu kiedy zlozy forme I-485" czyli czy moge zlozyc I300 i i485 razem, a jesli nie ile sie czeka rozpatrzenie? i czy jezeli w dniu zlozenia petycji jestem na wizie h1b to czy potrzebuje sponsora? dziekuje za wszelkie wskazowki, pozdr. marzena
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.