Skocz do zawartości

Co Zwiedzić Na Wschodnim Wybrzeżu?

bania76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja zwiedzilam caly east coast wlacznie z NYC i Miami pomiedzy tymi miasteczkami polecam:

Boston MA jak masz czas to SALEM i New Haven w CT

Philadephie PA

New Jersey (ja bylam w Morisstown) ale warto po prostu zobaczyc stan

Baltimore w MD

Virginia i Night cluby w West Virginii!!! ;)

DC oczywiscie mozna jeszcze zahaczyc o Orlando na FL

ja na NYC zostawilabym min 2 dni fajnie jechac na staten Island nie idz do bronx zoo bo tam nic nie ma chociaz sam bronx wywiera wrazenie :) polecam brooklyn bridge i rockafeller centre aha i lyzwy w central parku :) osobiscie w NYC bylam 6 razy i jeszcze mi malo

jesli chodzi o MIAMI to fajne plus uwaga WIELKIE miasto !!! sliczne sa coral gables no i south beach gdzie mieszkalam w chesterfield hotel przez 4 dni :) polecam cluby priv/opium i byl jeden taki w samym centrum south beach z czarna muzyka. Plaza najlepsza Nikki Beach :D mam nadzieje ze to cos pomoze :*

Napisano

Ja w tym roku jechałem odwrotnie, czyli z Florydy, z Orlando do NYC.

Przy wypożyczaniu samochodu musisz liczyć się z dopłatą 300$ (chyba taka sama u większości wypożyczalni) jeżeli pick up location i drop off location masz różne, czyli że nie oddajesz samochodu w tym samym miejscu w którym wypożyczasz.

Tak naprawdę to samochód oddałem w już w DC, ponieważ zostałem tam kilka dni i nie było sensu płacić za samochód. Po DC swobodnie można sie poruszać metrem i pieszo.

Z DC do NYC pojechałem Amtrakiem, jedzie chyba ze 3,5 godziny, kosztuje około 70$ za osobę. Samolotem może być nawet trochę taniej, ale jest to na tyle blisko że warto coś zobaczyć jadąc pociągiem, tym bardziej że jest całkiem komfortowo i przyjemnie, nie to co w Polsce.

Wypożyczenie samochodu to zależnie od klasy i wypożyczalni to koszt około 50-80$ za dobę z ubezpieczeniem.

Jadąc po 200-300 mil dziennie czyli po 3-5 godzin na przejechanie z NYC do Miami potrzeba około 5 dni, więc najlepiej jest wyruszać z hotelu rano, mieć zaplanowany docelowy punkt na dany dzień, dojechać tam około południa i resztę dnia spokojnie sobie coś obejrzeć.

I jeszcze jedno. Naprawdę polecam wypożyczenie (lub zakup) gps. Naprawdę ułatwia jazdę i pozwala uniknąć zgubienia się. Chociaż pewnie dobra mapa też by wystarczyła, jak ktoś woli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...