Skocz do zawartości

hmm..co robic???..POMOCY:)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam pyt.

staram sie o wize turystyczna i juz niebawem ide na rozmowe. jeszcze do niedawna wydawalo mi sie ze wszystko jest proste...ale im blizej tym wiecej watpliwosci.

mialem miec zaproszenie od ciotki ale okazalo sie ze nie zdazy mi przyslac.

dalej....moj najwiekszy problem.

jestem na studiach zaocznych. semestr zimowy byl ostatnim semestrem bo to licencjat. pracy licenc. jeszcze nie obronilem...no i co ja mam robic??

jaka strategie przyjac???

1. nic nie mowic ze nie obronilem sie i traktowac te studia jako 5letnie(teraz jestem na 4roku)?

2. czy moze mozna jakies zaswiadczenie uzyskac z dziekanatu ze bede sie bronil np w pazdzierniku??? nawet nie wiem czy takowe wydaja?

3...........nie mam pojecia

z gory dziekuje za jakies info... byle by predko bo w poniedzialek uderzam do konsula:)

pozdro.

Napisano

Hej 6norbi :D

Mam podobny problem. Rozmowe mam w srode a zaproszenie, wyslane napewno, gdzies wsiaklo. Slyszalam, czytalam, np tu :D ze wcale nie jest konieczne. Studiuje zaocznie, pracuje......

Nie jestes wiec sam :lol:

Niestety nie wiem, co Ci doradzic :D

Ty bedziesz pierwszy- w poniedzialek; ja- dwa dni pozniej. Odezwij sie i napisz jak Ci poszlo. Trzymam kciuki :3majsie:

A gdzie masz rozmowe? Ja w wa-wie.

Pozdrawiam i POWODZENIA

Napisano

hmmm, tez jestem na III roku licencjackich zaocznych i zastanawialam sie nad zaswiadczeniem z dziekantu, ze bronie sie we wrzesniu. Dzisiaj przejrzalam dokladnie moj indeks i nie ma tam niegdzie napisane ze sa to studia licencjackie, wiec bede mowic ze to magisterskie, w legitymacji mam tylko wbite ze zaoczne.

Wizyte mam 1 kwietnia w Krakowie i zaproszenie tez do mnie jeszcze nie dotarlo, ale ma troche czasu.

P.S. Wiola co wpisalas w DS 156 w pkt. 21 skoro studiujesz i pracujesz, i to i to ?

Napisano

Hej

Wpisalam,ze pracuje, a chyba tak dokladnie to- zajmowane stanowisko.

Studia podnosza tylko moje kwalifikacje 8)

Pryma aprilis :D niezla data !

Pozdrawiam :papa:

Ach pamietam ! Bedziesz sie klocic o wize, cos nowego :diabel: TRZYMAM KCIUKI

Napisano

Hej norbi, a moze napiszesz cos wiecej, gdzie byles, o co cie pytal konsul, czy chcial jakies dokumenty, jakie, co wykombinowales jesli chodzi o studia itp. itd. ?? Wiele osob napewno chetnie przeczyta twoje spostrzezenia ( ja tez, tym bardziej ze niedlugo tez mnie czeka rozmowa).

Pozdrawiam

Napisano

a wiec-nie ma sie co rozpisywac bo to i tak loteria:)choc wiekszosc dostaje ale za to na max 2 lata pwnie.

ja na 1 rok.

mowilem ze jestem na 4 roku a studia 5-cio letnie.

na pyt. kiedy zamierzam skonczyc to powiedzialem ze za rok.

zaproszenia nie mialem a pytala sie czy mam.

mialem tylko index i to jeszcze bez zamknietej sesji.

pytala sie o rodzicow co robia

do kogo jade

kiedy widzialem osobe do ktorej jade

czy pracowalem?powiedzialem ze nie

i to w zasadzie all

podstawa to byc na luzie i 90% ze bedzie pozytywnie.

to na tyle.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...