Skocz do zawartości

WAZNA SPRAWA! Pomozcie

dark156

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam.

przejde odrazu do tematu.

wiec tak w skrocie: rodzice mojego dziadka mieszkali w polsce i wyjechali na jakis czas do USA zarobic...i tam wlasnie splodzili mojego dziadka(byl to 1919r.) dziadek przyjechal do polski i ozenil sie z moja babcia i mieli 3 corki..w tym moja mama.

i byla taka sprawa ze moja cala rodzina (rodzice, ja i siostra) mielismy wyjechac na stale do USA. bo dziadek mial sie zrzec obywatelstwa za zycia na swoje 3 corki w raz z rodzinami czy cos takiego. mielsimy wyjechac...ale dziadek tydzien czy dwa tygodnie przed wyjazdem zmarl:( no i niestety nie pojechalismy. :/

Ale jak moj dziadek zenil sie z moja babcia...to ona chyba tez ma obywatelstwo...prawda ?(bo automatycznie przechodzi..? czy trzeba sie jakos o to starac jezeli ktos zeni sie z osoba co ma jakies inne obywatelsto) i teraz czy babcia mogla by zrobic to samo co chcial dziadek zdobic ? czy mielibysmy szanse dostac obywatelstwo amerykanskie i zamieszkac na stale w USA ?

Prosze o rade...i poprawienie mnie jezeli zle mysle!

Pozdrawiam

(dalem ten temat jeszcze raz tutaj bo widze ze w tamtym dziale nikt nie odpowiada ) Prosze niech mi ktos pomoze w tej sprawie ! )

Nie zak3adamy kilku wątków z tą samą sprawą - jestem przekonany, i? uczestnicy Forum czytają wszystkie nowe tematy, wiec tak?e tamten Twój, widocznie nikt nie jest w stanie Ci pomóc... Ten wątek zamykam, prosze, abyś nie zak3ada3 kolejnych i czeka3 cierpliwie. Ch. :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...