slcl Napisano 14 Marca 2005 Zgłoś Napisano 14 Marca 2005 Witam mam 26 lat. Studiuje informatyke na Politechnice Ślaskiej. Po ukonczeniu szkoly bede mial tytu3 Inzyniera Informatyki spec. Bazy Danych, Sieci Komputerowe. Moja Kobieta studiuje Socjologie. Zostalo jej jeszcze 3 lata i zostanie magistrem. Chcielibysmy razem wyjechac do Kanady, Australii lub Nowej Zelandii. Za 3-4 lata po skonczeniu szkoly i zdobyciu w Polsce pracy(doswiadczenia) i pieniedzy na zalatwianie spraw i poczatkowe zycie w innym kraju. A teraz pytania: W ktorym z tych krajów najbardziej potrzebni sa Informatycy(najbardziej interesowalaby mnie Kanada), Czy zrobienie magistra mogloby mi pomóc w staraniu sie o wyjazd. Jak najlepiej wszystko pozalatwiac ?? Za Wszystkie rady bardzo dziekuje
mihu Napisano 6 Września 2005 Zgłoś Napisano 6 Września 2005 Informatyka to nie do końca moja działka, ale z tego co wiem rynek pracy informatyków w Kanadzie niestety się trochę ukrócił, tzn nie jest to juz takie eldorado jak kilka lat temu (zresztą nigdzie nie jest obecnie) Ale oczywiście b dobrych fachowców praca znajdzie właściwie sama:-) Pozdr mihu
Mirekj Napisano 9 Września 2005 Zgłoś Napisano 9 Września 2005 mihu jaką branże reprezentujesz ? ja poruszam sie w IT/desktop publishing
mihu Napisano 10 Września 2005 Zgłoś Napisano 10 Września 2005 Witaj Obecnie pracuję w sprzedażu ale miałem swoją 9-miesięczną przygodę jako informatyk - wolę jednak traktować IT jedynie jako moje zainteresowanie pozdrawiam mihu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.