spaceboy Napisano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2009 Witam, czy ktoś podróżował stopem po USA lub coś wie na ten temat? Czy to jest popularne i można liczyć na życzliwość amerykańskich kierowców? Pozdrawiam
Magnum Napisano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2009 Pamiętaj, że w sporej części stanów, jest to zabronione.
michal38 Napisano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2009 Kilka razy widzialem jak lapal ktos stopa.Tylko nie tak jak u nas machanie reka tylko stoja z kartka i tam jest napisana miejscowosc do ktorej sie wybiera autostopowicz.Czy sie kierowcy zatrzymuja tego niewiem.
Magnum Napisano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2009 nie tak jak u nas machanie reka tylko stoja z kartka Ja w Polsce widziałem zdecydowanie częściej kartki z miejscowością niż machanie ręka.
spaceboy Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2009 Pamiętaj, że w sporej części stanów, jest to zabronione. wow, dzięki za ostrzeżenie, tego bym się akurat nie spodziewał. Mam nadzięję że nie ma tam "zbyt uczciwych" kierowców, którzy wzieliby mnie niby "na stopa" a zawieźli na posterunek
Jim Beam Napisano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2009 Nikt cie nigdzie nie bedzie wozil, po prostu ktos zadzwoni z komorki na policje i chlopcy pojawia sie, zeby z toba porozmawiac szybciej niz ci sie wydaje. Nie bardzo rozumiem ta ironie w "zbyt uczciwych kierowcach" - po prostu USA to taki dziwny kraj, gdzie prawa sie na ogol przestrzega.
mpbc Napisano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2009 Tutaj jest pamiętnik Kingi Choszcz która jeździła autostopem także po USA http://www.geocities.com/kingachopin/main_pol.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.