ttdea Napisano 26 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2009 hej Ludzie, mam pytanie co do podwojnego opodatkowania. Czy po przyjezdzie z WAT rozliczacie sie z polskim fiskusem? jesli tak to czy jest to tylko formalnosc czy tez chca od Was jakichs pieniedzy?
Rademedes Napisano 27 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2009 podobno rozliczyc sie trzeba, ale nikt tego nie respektuje, przynajmniej nikt kogo bym znal fiskus sam sie nie upomni bo nie maja takiej wiedzy
Kalifornikejszyn Napisano 28 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2009 Z tego co mi wiadomo, to jest podobno takie niepisane prawo, że jak zarobiło się mniej niż 10 000 USD to się w Polsce nie trzeba rozliczać tak przynajmniej powiedziała mi babka z almaturu
gal Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 odwiedz www.poradniksukces.com tam pisza szczegolowo o podatku polsko-amerykanskim
wladziu Napisano 2 Marca 2009 Zgłoś Napisano 2 Marca 2009 Jakos nie moge znaleść na tej stronie odpowiedzi na pytanie postawione w temacie, a mnie rowniez interesowala by sprawa jak to wyglada.
gal Napisano 2 Marca 2009 Zgłoś Napisano 2 Marca 2009 http://www.poradniksukces.com/jmainp/index...74&Itemid=1
Eryk85 Napisano 1 Maja 2009 Zgłoś Napisano 1 Maja 2009 witam. Niestety trzeba się rozliczyć z polskim fiskusem po powrocie również twierdziłem że po co ale rozmawiałem z ciocią która pracuje w Urzędzie Skarbowym i poinformowała mnie że Polski urząd ma informację z urzędów z różnych krajów w tym z USA i ściga tych którzy się nie rozliczą. Pozdrawiam
Rademedes Napisano 1 Maja 2009 Zgłoś Napisano 1 Maja 2009 a ja sie bede upieral ze z USA nie ma rozne kraje to moze w ramach UE
gal Napisano 1 Maja 2009 Zgłoś Napisano 1 Maja 2009 a ja sie bede upieral ze z USA nie ma rozne kraje to moze w ramach UE to jest tylko kwestia czasu ze ci sie udaje ha ha ha
Rademedes Napisano 2 Maja 2009 Zgłoś Napisano 2 Maja 2009 nawet jesli mi i wielu innym sie udaje to prawo nie zadziala wstecz predzej uwierze w to, ze podpisza umowe o "jednym opodatkowaniu" tak jak to ma miejsce w ramach UE ja mam troche bardziej zlozona sytuacje i wystarczy, ze place podatki w jednym kraju i jest to zupelnie zgodne z obowiazujacym prawem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.