pau_k Napisano 17 Marca 2009 Zgłoś Napisano 17 Marca 2009 witam wszystkich! mam zamiar składać aplikacje do Community College of Philadelphia. Chcialabym zapytac czy moze ktos was (lub waszych znajomych) chodzi do tej szkoly i moglby mi cos o niej opowiedziec. Mam nadzieje ze zostane przyjeta ale z drugiej strony boje sie czy dam sobie rade, przede wszystkim chodzi o jezyk, nie jestem najgorsza z angielskiego i bylam w stanach przez ostatnie wakacje, ale tak pogadac i dogadac sie to nic trudnego, a wszkole mimo wszystko uzywa sie innego jezyka i trzeba uzywac go poprawnie. Chcialabym rowniez zapytac o wize F1. Czy jesli dostane sie do szkoly bede miala wszystkiego potrzebne dokumenty i potwierdzenia, moga odmowic mi wizy? co w takiej sytuacji zrobic? bo przeciez szkola sie zacznie a ja bede chciala do niej isc!!! czesto sie zdarza ze odmawiaja takich wiz? nie wiem czy ma to znaczenie ,ale w tym roku mam mature wiec od razu po liceum ide do cc,slyszlama ze jesli ktos ze studiow przenosi sie na cc to czasem sie dziwia bo to jak by ktos sie 'cofal' , a jak to wyglada w mojej sytuacji? i moze ktos moglby mi odpowiedziec na takie pytanie: szkola wymaga ode mnie potwierdzenia iz mam pieniadze na szkole, i chcialabym sie zapytac czy to ma byc jakis list z banku czy zwykly wyciag z kata? jak powinno to wygladac? dziekuje z gory za dopwiedzi, mam nadzieje ze mi pomozecie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.