Madziarka13 Napisano 26 Marca 2009 Zgłoś Napisano 26 Marca 2009 Witam wszystkim! Zastanawiam się nad wyborem szkoły językowej w Nowym Yorku. Obecnie mam na uwadze dwie, CPLC oraz Bluedata. Może ktoś z Was uczęszczal do któreś z nich i może mi udzielić kilka cennych wskazówek. z góry dziękuje i Pozdrawiam
jaagoda Napisano 30 Marca 2009 Zgłoś Napisano 30 Marca 2009 Akurat o tych dwoch szkolach nie slyszalam. Sama chodzilam do ALCC oraz Zoni. Jesli spojrzalabys pare postow wczesniej, to znajdziesz moje komentarze na temat szkol jezykowych w NYC. W skrocie odradzam. Poziom jest na ogol niski, Polakow duzo, ciezko cos sie nauczyc w takim srodowisku malo, ze tak powiem, motywujaco-mobilizujacym. Oczywiscie, wiadomo owszem i wobec, ze jak ktos jest zdeterminowany, to nie ma bata i sie bedzie uczyc bez wzgledu na wszystko. Mimo to, ja polecam nauke ESL w Community College.
Madziarka13 Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2009 Dzięki za odpowiedź, Zdecydowałam się na CPLC, mam nadzieje, że będzie dobrze na Collage mnie jeszcze nie stać Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.