Skocz do zawartości

Znacie już koszt IV raty za udział w W&T (cena za bilet)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ten komentarz nie był do Ciebie skierowany... no ale jeśli Tobie to jest wszystko jedno ile płacisz, to ok. Tylko chciałem się rozejrzeć czy inne biura też cenny podnoszą za "paliwo" do samolotów :lol:

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

no ale co Ci pozostaje niz zaplacenie?? kazda rate jaka Ci podaja musisz zaplacic bo inaczej to tak jakbys nie przestrzegal warunkow umowy.

a to ze sie dowiemy ile w innych biurach placa to nas nie pocieszy:)

dlatego placmy i nie narzekajmy heheh

a gdzie lecisz?

bo ja do Gulfportu

Napisano

aa miałem tam lecieć gdyby nie wypaliło LAUGHLIN - Nevada. Ale wypaliło więc lecę tam.

No ale gdyby więcej ludzi się zapytało czemu tak ceny podskoczyły , być może coś by z tym zrobili. Jakiś np grupowy bunt :lol: no ale cóż, płacić trzeba niestety, nic nie zrobimy. Pozdrawiam

Napisano
No właśnie!!!!

Dostałem odp w tej sprawie :"mimo .żę dolar spada ceny biletów niestety nie. Powodem tego jest fakt, iż ceny te podasne są w PLN a nie $. Poza tym ceny biletów idą w górę ze wzglądu na rosnącą cenę baryłki ropy. Wzrosła ona znacznie w porównaniu z poprzednim sezonem" ---hhmmm co ma piernik do wiatraka?

To jak to jest w końcu? Ceny chyba raczj są w $, nie? Trzeba to sprawdzić, a to, że biura typu Work & Travel na tym zarabiają to chyba wszyscy o tym wiedzą :lol: cóż musimy płacić, co nam pozostanie ?

co ma piernik do wiatraka? a to, ze samolot nie lata na wode, tylko na kerozyne.... a ta, jak ci odpisali w mailu - drozeje - dlatego bilety tez...

ceny biletow juz sa coraz rzadziej przeliczane z USD... np lufthansa podaje biurom podrozy gotowe ceny w pln. a oplaty lotniskowe sa w euro, ale nie wg kursu aktualnego, tylko wg kursu sztywnego, ktory oni sobie [kiedys] ustalili...

i tak i tak na tych waszych biletach sobie zarobia - i to nie malo. nie dosc ze dostana prowizje od linii lotniczych za te bilety, to pewnie juz dawno wstepnie zarezerwowali dla was miejsca w najnizszych/mlodziezowych taryfach (moze nawet w taryfach grupowych).

podawales wariant EAST - za ta cene (jak sie umie znalezc), to 2 osoby mozna wyslac na east coast w czerwcu..... zdzierstwo na maxa! z cena west juz sie predzej zgodze, ale nie do konca - bo tez zawyzona cena o kilkaset zlotych jezeli chodzi o wylot w czerwcu. natomiast na wariancie alaska raczej wiele nie zarobia.

dostaniecie jakies rachunki do reki za te bilety? (za cene w dniu wykupu biletu) bo jezeli nie, to sie zaloze, ze na bilecie na 99% tej kwoty nie wydrukuja - pewnie w okienku z cena bedzie "IT"...

do ceny tego biletu da sie dojsc - latwiej lub trudniej - w zaleznosci od sytemu rezerwacyjnego... ale kogo to bedzie obchodzic, skoro bedzie mial wyczekiwany wyjazd do usa za kilka dni ;-)

Napisano

SPROSTOWANIE :

Ceny wymienione to ceny za "uczestnictwo w programie", nie tylko sam bilet. Ciekawe czy dowiemy się ile bilet kosztuje? Wydaje mi się,że bilety są kupowane bądź rezerwowane w ostatniej chwili "LAST MINUTE" .

Rok temu dowiedziałem się o dacie wylotu na 6 dni przed samym

wylotem !!! :twisted:

Napisano

a ja lece z GO2USA i bilety kupuje sobie sama.Czy wiecie moze coś na temat jakichs promocji,albo gdzie szukać najtańszych biletów do USA? Ja właściwie zmierzam na Floryde...Orlando...

bede wdzieczna za informacje :wink:

Napisano

Ja w zeszłym roku kupiłam bilety na KLM do NY za 1600 PLN

tyle tylko że bez możliwości przebukowania, gdy się chciało mieć z taką żliwością trzeba było dopłacić chyba 200 zeta. Ja nie potrzebowałam więc wyszło za 1600

w biurze podróży na przciwko anmasady amerykańskiej nie pamiętam jak się nazywało jak mi się przypomi to napiszę. :wink:

Napisano
a ja lece z GO2USA i bilety kupuje sobie sama.Czy wiecie moze coś na temat jakichs promocji,albo gdzie szukać najtańszych biletów do USA? Ja właściwie zmierzam na Floryde...Orlando...

bede wdzieczna za informacje :wink:

promocje na lato juz sie pokonczyly, a szczegolnie do takich popularnych wakacyjnych miejsc wakacyjnych jak orlando (cala "stara" UE tam siedzi - a w szczegolnosci lud z UK)

szukaj biletow w obojetne ktorym biurze podrozy, ktore oferuje przeloty, ale szczegolnie polecam biura "mlodziezowe" (campus, almatur itd), gdzie maja dostep do specjalnych niepublikowanych taryf dla mlodziezy - sa one tansze i mniej restrykcyjne.

jezeli nie znajdziesz tam nic ciekawego, mozesz sprobowac wylotow z niemiec (np berlina). sprobuj tez http://www1.condor.com/tcf/us/index.jsp - "corka" lufthansy specjalizujaca sie w przelotach czarterowych i rejsowych do popularnych miejsc turystycznych (maja tez wyloty z warszawy z przesiadka w niemczech)

mozesz tez sprobowac na www.thomascook.com

pomimo, ze bedziesz juz miala gdzies zrobiona rezerwacje (ale jeszcze nieoplacona), dzwon po liniach lotniczych i pytaj sie o ceny przelotow do orlando (lub miami - nie wiem jak daleko sa od siebie :oops: )na dane dni - moze akurat zwolni sie jakies tanie miejsce i wtedy mozesz sobie szybko zmienic rezerwacje.

Napisano

Drogi Jumperku21, ja z kolei tą twoją czwartą ratę widzę nieco inaczej i mam wyjaśnienie tak wysokich kosztów. Tu poprostu jest ukryta rata, by zamknąć dziub "wiesz komu" :wink: W ten sposób potwierdzałaby się moja teoria :wink:

A tak wogóle to bilety w YESie zawsze były strasznie drogie. Jak pamiętasz to i w zeszłym roku były prawdopodobnie najdroższe na rynku. Ale nie możesz przecież narzekać, bo przecież sam ponownie wybrałeś tą firmę. A ja widząc te koszty jestem tym bardziej szczęśliwa, że w tym roku zdecydowałam się na BTC.

Pozdrawiam :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...