Emma Napisano 30 Marca 2005 Zgłoś Napisano 30 Marca 2005 Witam! Mam pytanko: Czy ktos sie wybiera z Emakopolem do pracy na Cross Sound Ferry??? Podobno jedzie 7 osob wiec fajnie by bylo gdyby sie ktoras z nich odezwala, zwlaszcza ze podobno w naszym kraju istnieje cos takiego jak ochrona danych(?) i Emakopol nie poda mi namiarow... A jezeli sa tacy co jada (tez z Emakopolem) ale do Mohegan Sun to tez niech sie odezwa...Ja jeszcze nie moge sie zdecydowac gdzie jechac... Pozdrawiam Aska
kajko Napisano 30 Marca 2005 Zgłoś Napisano 30 Marca 2005 hej ja niby jade z Emakopolem ale do Foxwoods .... jak CI sie podobaja usługi tego biura? hehe
Emma Napisano 31 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2005 Z Twojego maila wnioskuje ze powinnam oczekiwac niespodzianek niekoniecznie milych? Szczerze mowiac to jeszcze nie zaczelam nic zalatwiac...musze to wszystko przemyslec! Tak naprawde zadne z biur organizujacych wyjazdy nie zalatwia niczego do konca bez zadnych przeszkod... Zawsze jest cos nie tak... Trzeba sie przyzwyczaic... Napisz cos wiecej o Emakopolu! pozdrawiam Aska
kajko Napisano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2005 hej nom ja jade niby z Emakopolu i mam ich juz dość ... takie robia różne rzeczy typu przesłanie dokumentów ważnych zamiast do mnie to do Szczecina albo dostaję tel o że za 3 godziny mam być w Warszawie bo trzeba podpisać jakieś wazne dokumenty (które wcześniej krżążyły po całej Polsce bo ktoś się pomylił)...wszystko bardziej na głupa jest i na styk jeśli chodzi o terminy więc nie można sobie zaplanować nic .... czekam teraz na DS i na wizytę w anbasadzie pewnie do tego czasu się jeszcze coś ciekawego wydarzy ... jesli dostanę wizę to myślę że dopiero na miejscu sie dowiem na ile to biuro jest wiarygodne .... oj oj a z jakiego jesteś miasta? maja tam swoje przedstawicielstwo? jesli tak to duzo lepiej bo przynajmniej mniej wydasz na tel i będziesz mogła gnębic ich osobiście .. pozdrawiam justyna
Emma Napisano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2005 Hmmm... Ja mieszkam w Katowicach a w Gliwicach maja swojego przedstawiciela wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez jezdzenia po calej Polsce... W przyszlym tyg. mam zaczac to zalatwiac i powiedzieli ze zajmie to miesiac i ze w polowie maja bede mogla jechac... jak wyjdzie w praktyce zobaczymy... Mam troche obaw ale kiedys trzeba zaryzykowac a jak juz pisalam zadna z tych organizacji nie zapewnia 100% zalatwienia sprawy bez komplikacji... Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i u Ciebie i u mnie!!! Zawsze mozna szumu narobic gdyby co, chociaz z drugiej strony i tak to nic nie da bo ludzie beda dalej jezdzic jako ze inna szansa wyjazdu do USA jak przez organizacje praktycznie nie istnieje... no w kazdym razie jest trudno! Jak juz zaczne cos robic to dam Ci znac jak im idzie :smt026 pozdrawiam Aska
kajko Napisano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2005 jasne ... bez ryzyka nie ma zabawy ... a w tych wyjazdach zawsze ryzyko jest. Wiesz oni są nową firmą i to to ich pierwsze kroki może stąd wynika brak organizacji. Nie licz za bardzo na ten miesiąc bo mi tez obiecywali miesiąc a tu pewnie 2 będą ... także jak masz jakieś inne sprawy to wez to pod uwagę. Jak będę coś nowego wiedzieć to Ci dam znać. powodzenia;) justyna
Emma Napisano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2005 A czy Ty jedziesz na H2B czy na Work&Travel czy na Internship? I na ile miesiecy? Kurcze, mam nadzieje ze zalatwia to w miesiac... zalezy mi zeby jechac w polowie maja chociaz na te pol roku... Najgorsze jest to ze ja pracuje i nie wiem kiedy mam zlozyc wymowienie :? Musze pokombinowac... moze sobie w ostatecznosci wezme urlop, ktory mi przysluguje... Nie wiem...zobacze w przyszlym tyg. Moj nr gg:6388669...jak bedziesz miala okazje to skonaktuje sie ze mna na gg! A czy bilet do USA tez Ci zalatwiaja? Ile biora za to? pozdrawiam Aska
Fluidz Napisano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2006 Niestety drodzy panstwo, ale bylem tam i musze was rozczarowac poniewaz jesli chodzi o firme Cross Sound Ferry to nie jest taka zla tyle tylko ze szefowa od pracownikow jest Polka (Agata Zwierzycka) i jest ona doskonaym przykadem powiedzenia, ze "Polak Polaka na obczyznie wykorzysta" (klamstwa,zawisc i zazdrosc). Osobiscie polecam cos innego....
tomson Napisano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2006 Witam! Niestety nie jest tak jak napisano o tej osobie. Nie wiem czy to jakas antyreklama czy cos, ale z drugiej strony nie bardzo podaje sie nazwisko kogos kto nie jest taka osoba. Bylem tam, ta osoba pomogla mi bardzo i nie jest wcale tak jak napisano ze " Polak Polaka na obczyznie wykorzysta"-tak wcale nie jest. Ta osoba pomogla mi bardzo, wyciagnela mnie z tego do [beeep] programu z emakopolu, zalatwila papiery, odebrala z lotniska, dala dobra prace,zalatwila mieszkanie za ktore placilem niewielkie pieniadze. Dlatego moje pytanie do ciebie, dlaczego tak uwazasz? podaj szczegoly, bo naprawde troszke przegieles!!! Pozdrowionka
tomson Napisano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2006 Widze ze "dolaczyles sie" do tego forum 21 grudnia 2006 roku. To znaczy ze byles tam w tym roku? no ja tez bylem w tym roku...moze ujawnij sie kim jestes? Jakos nie bylo osob ktore byly niezadowolone z programu! Naprawde nie wiem dlaczego tak sadzisz o tej osobie. Powiem Ci szczerze ze, ze znam ta osobe osobiscie i nie jest to typ takiej osoby!!! Naprawde! A ja wam powiem wszyskim tak: bylem tam i w przyszlym roku tez jade i gdyby bylo tak zle, jak napisala ta osoba, to zastanawialbym sie nad czyms innym a tak przyjezdzam juz niedlugo!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.